Ed van der Elsken, Amsterdam 1974
Ed van der Elsken, Amsterdam 1974

Van haute couture tot Andy Warhol.

Het is duidelijk te merken dat het nieuwe culturele seizoen van start is gegaan, de agenda loopt vol met interessante exposities. We selecteerden er vijf met een modethema voor je, door het hele land.

Maison Amsterdam

De Nieuwe Kerk is vanaf 18 september 2021 ruim zes maanden lang ’s lands grootste modehuis: Maison Amsterdam.

Article continues after the ad

Deze tentoonstelling presenteert ruim 150 creaties, historische en hedendaagse, die vertellen over Amsterdam als modestad met een geheel eigen signatuur.

Bezoekers gaan op zoek naar het Amsterdamse in het modebeeld van deze vrijzinnige en creatieve stad, de stad waar alles kan.

Meer info via Nieuwe Kerk

Duran Lantink's Democracy

In de nieuwe tentoonstelling van Museum van de Geest | Outsider Art laat de spraakmakende modeontwerper Duran Lantink zich inspireren door de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol.

In ‘Democracy’ zijn werken te zien van onder andere Bea Otte, Theater Lebelle en Victor Crepsley. De visie van Jan Hoek’s Outsiderwear komt goed tot leven tijdens deze tentoonstelling, waarbij outsiders en insiders hun talenten samenvoegen.

Voorafgaand aan de tentoonstelling vindt op 3 september een spectaculaire modeshow plaats voor Amsterdam Fashion Week in de Hermitage, bij het Museum van de Geest. De tentoonstelling is vanaf 24 september 2021 te zien in het museum.

Museum van de Geest 

ModeMuseum Antwerpen

Mode 2.021 Antwerpen – Mode/Bewust’ is het ambitieuze heropeningsprogramma van het MoMu – ModeMuseum Antwerpen, in samenwerking met Stad Antwerpen en Toerisme Vlaanderen.

Vanaf het openingsweekend op 4 en 5 september 2021, biedt MoMu tot en met januari 2022 een line-up aan vol fascinerende tentoonstellingen, openluchtprojecten, stadswandelingen en activiteiten. Het overkoepelende thema: de globale transitie en betekenisvolle veranderingen binnen de modewereld.

Momu Antwerpen

Textiel Biënnale 2021

Niet echt mode, maar wel toveren met textiel. Voedsel speelt een grote rol in ons leven, misschien wel de belangrijkste.

Tijdens de Textiel Biënnale, met als thema 'Food for Thought', tonen 25 textielkunstenaars hoe zij kijken naar onze relatie met eten.

Te zien tot en met 16 januari 2022 in Museum Rijswijk

Long Live Fashion

Hoe geven we kleding een langer leven? Die vraag staat centraal in de tentoonstelling ‘Long Live Fashion’, die op 25 september opent in het Textielmuseum in Tilburg.

(c) Coco Olakunle

Met de interactieve expositie wil het museum bezoekers stimuleren om bij te dragen aan een duurzamere omgang met kleding. De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse ontwerper Christien Meindertsma, textielrecyclingbedrijf Wolkat en Harm Rensink, creatief directeur van modeplatform New Order of Fashion.

Van 25 september tot en met 27 maart in het Textielmuseum in Tilburg

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in