Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 Britse exposities die je dit jaar niet mag missen

Of je nu van vintage glamour of van pure romantiek houdt… Mocht je van kunst houden en toch al een bezoek aan Engeland in het verschiet hebben, dan kan het qua planning een idee zijn om rekening te houden met deze prachtige exposities. Pre-Raphaelitische Ridders In het Bowes Museum, ook bekend al...

5 Britse exposities die je dit jaar niet mag missen

Of je nu van vintage glamour of van pure romantiek houdt…

Mocht je van kunst houden en toch al een bezoek aan Engeland in het verschiet hebben, dan kan het qua planning een idee zijn om rekening te houden met deze prachtige exposities.

Pre-Raphaelitische Ridders

In het Bowes Museum, ook bekend als 'Het Versailles van het noorden' in County Durham, is een expositie te zien die helemaal om de ridders van de Pre-Raphaelieten draait. Prachtige Victoriaanse romantiek van deze getalenteerde dwepers met natuur, poëzie en literatuur.   

Te zien van 1 februari tot 3 mei 2020

Titian: Love, Desire and Death

In de National Gallery in Londen komt een expositie over Renaissance-schilder Titian met thema's al 'liefde, verlangen en dood'. Denk aan 16de eeuwse goden, godinnen, cherubijnen en klassieke XXXL afbeeldingen: Titian pakte het graag groots aan.  

Te zien van 16 maart tot 14 juni 2020

Cecil Beaton

Cecil Beaton fotografeerde iedereen van royals tot Pablo Picasso en Audrey Hepburn in ultieme glamourportretten. Van zijn werk rond de 'Bright Young Things', de high society in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw, richt de National Portrait Gallery een expositie in die met één woord te vangen is: 'Fabulous.'

Te zien van 12 maart tot 7 juni 2020.

Picasso & Paper

Pablo Picasso was niet alleen schilder, maar ook creatief in andere disciplines zoals keramiek en… papier. Kranten, servetten en behang – goed beschouwd was niks veilig voor hem. Hij speelde ermee, knipte er figuren uit, krabbelde erop en werkte ermee in lagen. In de expo die de Royal Academy samenstelt ook beelden waarin hij bezig is met studies voor zijn meest beroemde werk, het anti-oorlogsstatement Guernica.  

Te zien van 25 januari tot 13 april 2020

Warhol

Tate Modern brengt een groot retrospectief over Andy Warhol, die eigenhandig een nieuwe kunststroming creëerde met soepblikken, Coca Cola flesjes en prints van Marilyn Monroe. Te zien zijn illustraties, zelfportretten én Elvis Presley.

Te zien van 12 maart tot 6 september