Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

3 sprankelende tentoonstellingen in Museum De Fundatie

Alle drie heel verschillend en allemaal de moeite waard! Museum De Fundatie in Zwolle blijft verrassen met spraakmakende exposities. Tot begin december kun je er terecht voor drie heel verschillende kunstenaars, waaronder een primeur voor Europa. Chae Eun Rhee De monumentale schilderijen van Chae...

3 sprankelende tentoonstellingen in Museum De Fundatie

Alle drie heel verschillend en allemaal de moeite waard!

Museum De Fundatie in Zwolle blijft verrassen met spraakmakende exposities. Tot begin december kun je er terecht voor drie heel verschillende kunstenaars, waaronder een primeur voor Europa.

Chae Eun Rhee

De monumentale schilderijen van Chae Eun Rhee tonen een wervelende wereld van associaties waarin alles met elkaar verbonden lijkt te zijn. Het is de eerste Europese museale presentatie van dit Zuid-Koreaanse talent.

Jeroen Krabbé

Jeroen Krabbé keerde, zoals velen van ons, in 2020 naar binnen; zijn nieuwe serie schilderijen maakte hij alleen, afgezonderd, in zijn werkplaats. Het resultaat is een reeks die zich het best laat omschrijven als atelierportretten, weldadig en meditatief. 

Lotta Blokker

Beeldhouwer Lotta Blokker laat een aantal sculpturen zien, waarbij ze zich liet inspireren door afbeeldingen die op exemplarische wijze onrecht en verdriet tonen, beelden die zo veelvuldig in de media zijn verschenen dat ze het symbool zijn geworden van menselijk leed.

 De tentoonstellingen zijn tot en met 5 december te zien in Museum de Fundatie Zwolle.