Een Diana-film in de bios – wie gaat er mee?

Oh happy day: het is donderdag, en dat betekent dat er weer nieuwe films in de bioscoop komen. Met vandaag een wel heel bijzondere: Spencer.

Het verhaal van drie dagen uit het leven van prinses Diana dus. Gemaakt door regisseur Pablo Larraín (ook het brein achter Jackie) en met Kristen Stewart in de hoofdrol.

Article continues after the ad

De setting is kerst 1993, dus je kunt er alvast mee in holiday mode komen. Al is het natuurlijk niet bepaald gezellig, daar op Sandringham. Evengoed tippen we je Spencer met klem, en wel om deze drie redenen.

1 - De schaal

Een prachtig landgoed als Sandringham (eigenlijk is de film trouwens grotendeels opgenomen in Duitsland, maar kniesoor) zie je toch op z'n mooist op een groot scherm. En reken maar dat de locatie van groot belang is in Spencer, aangezien zo'n beetje de hele film zich er afspeelt. Drie dagen in het tumultueuze leven van Diana met zo'n backdrop. Dat wil je groots en meeslepend zien. Bovendien is nog niet bekend wanneer de film te streamen zal zijn, dus is dit je kans.

2 - De mode

Natuurlijk de mode. Larraín heeft zijn sporen verdiend met zijn Jackie Kennedy-film, waarin ook al heel wat iconische outfits voorbij kwamen. Met hetzelfde oog voor detail is ook nu weer gewerkt aan Spencer. Verwacht beroemde Diana-looks zoals deze van de poster, tot in de puntjes nagemaakt door het geweldige costume department. Een feest voor het (mode)oog.

3 - The Crown

The Crown? Ja, The Crown. Want euh... daarvan komt dit jaar dus géén nieuw seizoen hè. We moeten tot november 2022 wachten op nieuwe aanwas en dat slaat toch wel een gat in ons kijkschema.

Gelukkig maar dat er een Diana-film uitkomt om ons bezig te houden deze feestdagen. En een nieuwe Downton Abbey-film, dat natuurlijk ook.

Wat denk je, duik jij de bioscoop in?

Beeld: Getty Images/NEON

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in