Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

3 prijswinnende podcasts die de moeite waard zijn

NTR Podcastprijs voor luisterdocu over gekkenplaag. Pauline Augustyn maakt de podcast 'Le village des fous', een gedramatiseerde documentaire over 'een onverklaarbare gekkenplaag in een Frans dorpje in 1951. 'De semi-fictieve vorm is intrigerend, de acteurs zijn overtuigend en het geluidsontwerp ...

3 prijswinnende podcasts die de moeite waard zijn

NTR Podcastprijs voor luisterdocu over gekkenplaag.

Pauline Augustyn maakt de podcast 'Le village des fous', een gedramatiseerde documentaire over 'een onverklaarbare gekkenplaag in een Frans dorpje in 1951. 'De semi-fictieve vorm is intrigerend, de acteurs zijn overtuigend en het geluidsontwerp mooi en gelaagd,' aldus de jury.

De tweede prijs ging naar Tinneke van Ransbeeck voor haar podcast 'Stormjager', een documentaire over drie Nederlanders die op onweer en tornado's jagen. 'Een inzending met veel lucht en humor, kleurrijke figuren en een poëtische vertelwijze', zo oordeelde de jury.

De publieksprijs ging naar Lieselot Mariën, die een verhaal maakte over 'een zwerm bijen en de verdwijning van een zenleraar'. Volgens de NTR haalde Mariën 'beduidend meer stemmen' dan de concurrentie.

De NTR Podcastprijs is dé aanmoedigingsprijs voor jonge makers uit Nederland en België. Je vindt de top 10 hier.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in