Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

3 nieuwe museums die een citytrip waard zijn

Op naar Rimini, Antwerpen én Oslo! Na twee coronajaren leeft de cultuursector in Europa weer helemaal op, met als gevolg dat drie nieuwe museums hun deuren hebben geopend. Het Fellini Museum Federico Fellini's films zijn verbeeldingsrijk en extravagant; fantasie en werkelijkheid lopen erin vaak d...

3 nieuwe museums die een citytrip waard zijn

Op naar Rimini, Antwerpen én Oslo!

Na twee coronajaren leeft de cultuursector in Europa weer helemaal op, met als gevolg dat drie nieuwe museums hun deuren hebben geopend.

Het Fellini Museum

Federico Fellini's films zijn verbeeldingsrijk en extravagant; fantasie en werkelijkheid lopen erin vaak door elkaar. En dat geldt ook voor het museum dat in zijn Italiaanse geboorteplaats Rimini is geopend.

Het strekt zich uit tussen twee historische gebouwen en een piazza en is een ervaring waarin je je kunt onderdompelen: blaas op een veer en er komt mist tevoorschijn, een thema waar Fellini dol op was. Het is allemaal héél Dolce Vita.

Het MoMu

Antwerpen heeft een cultstatus als het op mode aankomt en het ModeMuseum (MoMu) is bijna helemaal opgefrist en gerenoveerd. De permanente collectie is zeer de moeite waard...

...en je vindt er geweldige wisseltentoonstelling van het maken van Belgische kant tot shapewear van Kim Kardashian. Er wordt de laatste hand gelegd aan de renovatie, in oktober gaat het weer helemaal open. 

Munch

Liefhebbers van het impressionisme reppen zich naar Oslo, waar in het Munch 28.000 werken verzameld zijn van hem en tijd- en stijlgenoten.

Ook fijn: het restaurant op de bovenste verdieping, met een prachtig uitzicht over de stad.

Vooruit, nog eentje dan:

Murakami Library

Niet in de buurt, maar mocht je ooit in Tokio zijn, ga even kijken in de Haruki Murakami Library. Die is gewijd aan aan de Japanse cultauteur Murakami, bekend van Norwegian Wood en 1Q84.