Reese Witherspoon trekt weer ten strijde als Elle Woods.

Het gaat gebeuren, Legally Blond 3 is in de maak. Mindy Kaling en Dan Goor schrijven het script, Reese Witherspoon kruipt weer in de huid van Elle Woods. Eerder liet ze doorschemeren dat ze hoopt dat haar kittige alter ego gaat voor een zetel in het hooggerechtshof van de VS of dat ze zich misschien wel verkiesbaar stelt voor het Amerikaanse presidentschap. Hoe dan ook, Legally Blond 3 is goed nieuws, want er zijn minimaal tien redenen om van Elle Woods te houden.

Ze is het levende bewijs dat je van roze en glitter kunt houden en toch superslim kunt zijn.

Vriendinnen gaan voor een vriendje. Punt.

Article continues after the ad

Ambitie is geen vies woord. Selfcare ook niet. 

Elle is een multitasker: cardio met een studieboek, studeren bij de kapper en altijd tijd om verstandig te shoppen (en niet eens online).

De bend- and-snap beweging die de damesboezem onweerstaanbaar maakt. En die ze gul aan een hele nagelsalon leert #sisterhood

Ze is een Queen Bee die haar verantwoordelijkheid neemt, aardig blijft, het beste in mensen ziet en andere helpt. Heel populaire meisjes hebben macht, Elle zet die alleen in voor de goede zaak.

Prada en volstrekt gedateerde spelregels rond een permanent kunnen een rechtszaak kraken, met dank aan Elle Woods.

Ze neemt geen genoegen met iemand die niet helemaal voor haar gaat: "Als ik voor mijn dertigste vennoot bij een advocatenkantoor wil zijn, heb ik een vriend nodig die geen ontzettende eikel is."

Geen man komt bij haar weg met mansplaining en ze laat zich niet kleineren. Iconische quote:

Werner: “You got into Harvard Law School?”

Elle: “What? Like it’s hard?”

Elle is een uitstekend rolmodel in de zin dat ze volkomen zichzelf is, zonder zich daarvoor te verontschuldigen. Alleen dat aspect verdient al een derde film. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in