In navolging van de vele vrouwen in de filmindustrie, doet voormalig topmodel Christy Turlington ook een boekje open over de modellenwereld.

Ze hoorde samen met onder anderen Naomi Campbell, Cindy Crawford en Linda Evangelista bij de supermodellen van de jaren tachtig en negentig. Christy Turlington werkte jarenlang in de modellenwereld en heeft alles gezien en meegemaakt. Nooit iets heel naars, zij gelukkig niet. Wel vertelde ze gisteren aan Women’s Wear Daily: “Intimidatie en lastig gevallen worden zijn altijd onderdeel van de modellenwereld geweest, én getolereerd. De business zit vol roofdieren die misbruik maken van de constante afwijzingen en eenzaamheid die wij modellen op een bepaald punt in onze carrière allemaal hebben gekend. Ik heb persoonlijk gelukkig niets traumatisch meegemaakt, maar dat is uitzonderlijk.”

Creepy playboy
“Ik had het geluk dat mijn moeder in mijn beginjaren vaak met me mee ging, en toen ik eenmaal succesvol was, werd ik met extra aandacht behandeld. We vertrouwden de mensen die ons in de gaten hielden. Maar het was vaak ongelooflijk wat voor types ons begeleidden in Milaan, Parijs of Londen. Dan stapte ik uit het vliegtuig en stond me zo’n creepy playboy type op te wachten."

Christy met haar supermodellencollega's van de jaren 90.

"Ik weet niet of die kerels nog steeds in de business zitten. Maar ik geloof dat de jonge modellen beter beschermd moeten worden. Er waren altijd weinig strenge regels, er was weinig controle over de gewerkte uren of het gedrag van de crew. De beste manier om de jongeren te beschermen is om ze ín school te houden en ván de set. Maar belangrijker: we moeten onze meisjes én jongens leren om zichzelf te beschermen. Seksuele intimidatie kan altijd overal voor komen. Dat accepteren en dus voorbereid zijn, is al een grote stap.”

 

 

 

 

 

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!