Wat dacht je van een Tom Collins tijdens het Happy Hour?

Vijf jaar geleden was gin een stoffig, vergeten drankje waar niemand iets mee wilde. Maar gin maakte een comeback en de klassieke gin-tonic groeide van het Verre Oosten tot aan New York uit tot het hipste mixdrankje.

Niet meer in een longdrinkglas, maar in een grote bel (een copa) met ijs en citroen of limoen: zeer Instagrammable. De trend ontstond in Spanje en werd door toeristen meegenomen naar huis.

Article continues after the ad

De copa smaakte naar mee, zodat gin - het is een variant op Nederlandse jenever, gestookt met iets meer jeneverbes nu -  ook een mateloos populair ingrediënt is in cocktails. Omdat de drank kleurloos is, komen ingrediënten als fruit, kruiden en bloemen er extra mooi in uit.

7 cocktails met gin om eens te proberen:

  • Gin Gin Mule: in, gemberbier, limoensap, Angostura bitters, limoen en ijs.
  • Gin Ting: gin, bruiswater met smaak, ananas
  • Gin Tonic Twist: gin, elderflower tonic, frambozen, basilicum, ijs
  • Gimlet: gin, limoenlikeur, limoen en ijs
  • Negroni: gin, Martini Rosso, Campari, sinaasappel en ijs
  • Tom Collins: gin, soda, citroensap en suikersiroop
  • Bramble: gin, crème de cassis, citroensap, suikersiroop, braam, citroen en ijs

Bron: Gall & Gall, waar je nog meer ginrecepten vindt.

Er zijn tegenwoordig  veel kleine ambachtelijke distillateurs (Crafted Gin), die werken met hun eigen specerijen en smaken, zoals komkommer, basilicum, peperkorrels, kruidnagel of sinaasappelschil. Door hun recepten is gin minder bitter geworden wat de populariteit ten goede is gekomen. Staat je mixbeker al klaar?

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in