Het is meer dan vijftig jaar geleden dat president John F. Kennedy om het leven kwam bij een aanslag. Zijn dochter Caroline Kennedy mist hem nog elke dag. 

Vandaag, op 29 mei, zou hij honderd jaar zijn geworden. En ter ere van zijn honderdste geboortedag vertellen Caroline en haar kinderen Jack, Rose (een heuse lookalike van oma Jackie) en Tatiana Kennedy Schlossberg in een video welke impact 'JFK' nog altijd heeft op hun leven en dat van anderen. 

'Zo trots op hem'
"We zijn zo trots op waar mijn vader voor stond tijdens zijn leven", zegt Caroline in de video. "En op hoe krachtig zijn overtuigingen ook nu nog blijken." Kennedy, die als Amerikaanse ambassadrice in Japan werkte toen Obama president was, maakte haar debuut in de korte CNN-film, en sprak daarna nog even met journalist Jake Tapper over haar vaders nalatenschap.

Mensenrechten
"Zoveel zaken die nu nog de koppen in de krant bepalen, hadden hun wortels in jaren zestig; of het nu gaat om veelzijdige instituten als de Verenigde Naties of om de milieubewegingen van vandaag de dag." Ook maakte John F. Kennedy zich hard voor de Civil Rights Act; een mijlpaal in de wetgeving van de Verenigde Staten die de belangrijkste vormen van discriminatie van Afro-Amerikanen en vrouwen verbood. Na Kennedy's dood zorgde zijn opvolger Johnson ervoor dat de wet erdoor kwam. "Die beweging heeft er zeker voor gezorgd dat ook andere mensen over de hele wereld geïnspireerd raakten om op te komen voor mensenrechten", aldus Caroline. 

Welke wereld willen we later?
"Ik denk dat het bestuderen van de geschiedenis niet alleen gaat over het verleden. Het draait erom welke wereld we willen creëren voor de toekomst", aldus Caroline.

Vroegere speech van JFK
Kennedy heeft zich in het verleden niet laten weerhouden om zich kritisch uit te laten over president Trump. Maar toen haar rechttoe rechtaan werd gevraagd wat haar vader van de huidige president zou hebben gevonden, antwoordde de voormalige first daughter diplomatiek: "Ik kwam een speech tegen die mijn vader gaf vlak voordat hij president werd, en hij zei dat de geschiedenis ons zal afrekenen op vier kwaliteiten: moed, integriteit, toewijding en gezond verstand."

"Hij zou nu ook die vier criteria hanteren om de hedendaagse politiek te beoordelen", zei ze. "En ik denk dat iedereen dan zelf kan bedenken wat hij ervan vond."

Bekijk de volledige video hieronder:

Bron zwart-wit beeld: Hollandse Hoogte

Afgelopen woensdag werd ze 52 jaar, vandaag krijgt ze tijdens de Amerikaanse Billboard Music Awards de Icon Award uitgereikt.

De Icon Award is een beloning voor de lifetime invloed die een artiest heeft gehad op de muziekindustrie. Voorgangers van Janet waren onder anderen Stevie Wonder, Prince, Celine Dion en Cher. De zangeres, die afgelopen jaar nog een kind kreeg en inmiddels is gescheiden van de vader van haar kind, treedt vanavond voor het eerst sinds negen jaar weer live op tv op. 'Can't wait!' zei ze daarover.

 

Beeld: Getty Images
 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Het blijft schrikken als je telefoon vol onder water valt. Met met deze lifehack overleeft-ie het vrij eenvoudig.

De nieuwste modellen kunnen wel tegen een plons, maar voor iedereen die geen waterproof mobiele telefoon heeft - en vanaf nu weer volop aan of op het water gaat fotograferen, is het volgende product een perfecte lifesaver: silicagel. Die kleine zakjes die in je nieuw gekochte tas of schoenen zitten en je doorgaans meteen achteloos weggooit. Niet meer doen! Want:

Doe de telefoon samen met vijf silicagelzakjes in een afsluitbaar plastic zakje en laat ze een nachtje bij elkaar liggen. De volgende dag is je telefoon weer helemaal de oude!

 

Bron: Libelle tv. Beeld: iStock

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!