Maandag 4 juli wordt weer een grote protestdag.

Wat gaat er precies gebeuren? Niemand die het weet, maar duidelijk is wel dat maandag 4 juli 2022 een pittige dag zal worden voor het verkeer, nu boeren hebben aangekondigd 'het land plat te zullen leggen' in verband met de omstreden stikstofplannen van het kabinet. Denk daarbij aan het blokkeren van wegen en distributiecentra.

Zo mogelijk thuiswerken

What to do? Werk thuis als je werkzaamheden het toestaan, is het advies. Kun je niet thuis werken, ga dan zo mogelijk met de fiets of de trein naar je werk. Wie uitjes heeft gepland, hou rekening met (veel) vertraging en overweeg de plannen even uit te stellen.

Drukte rond vliegvelden 

Schiphol raadt reizigers die maandag een vlucht moeten pakken aan om indien mogelijk met de trein te komen. Volgens de luchthaven is het op maandag 4 juli vanwege een mogelijke protestactie door boeren waarschijnlijk drukker dan normaal. Eerder vandaag  riep KLM ook al op om vooral niet met de auto naar Schiphol te komen op maandag. Ook bij de vliegvelden van Eindhoven en Rotterdam lijken acties te zijn gepland.

Article continues after the ad

Blokkades van snelwegen rond Schiphol worden niet getolereerd, zei een woordvoerder van de gemeente Haarlemmermeer eerder. De marechaussee heeft zwaar materieel zoals pantservoertuigen naar de luchthaven gebracht.  

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in