Hapjes laten bezorgen, concert streamen, niets meer aan doen.

Nouveau's cultuurredacteur Marion: "Ik ben nog van de generatie voor wie borreltijd heilig is. Voor mij en de mijnen is borrelen op vrijdag het startsein van het weekeind en ja, dat begint ook wel eens een dagje eerder of ver voor er een vijf in de klok is.

Borrelen we solo of en petit comité in deze vreemde tijden, we houden de traditie erin. Want daar zijn goede gewoontes voor. Zelfs mijn puberzoon borrelt mee, al drinkt hij geen wijn maar water. Het gaat gewoon om het ritueel, al vind ik wijn en hapjes onontbeerlijk bij een borrel.

Article continues after the ad

Daarom bestelde ik vorige week de Neolea 5 O’Clock Box (€38,50). Een top-initiatief van de mensen achter de geweldige olijfolie. Echt een feestje, zo’n box met een fles lekkere wijn (rood of wit naar keuze) en een keur aan heerlijke Mediterrane producten, zoals een fijne fuet, een mooi kaasje, noten, truffelchips, olijven, gevulde pepers, crackertjes en een flesje Neolea om met de zongedroogde tomaatjes zelf tapenade  te maken.

Ik vond het echter vooral leuk dat je bij de box ook nog een code voor de livestream van een mini-concert krijgt. Zo zag ik vorige week een optreden van zanger/gitarist Tommy Ebben (bekend van The Small Town Villains, hierbij een impressie) waar ik heel blij van werd. Nu ook al zijn concerten gecanceld zijn, was dit een fijne troost. 

Borrelen en buizen, dus. Om de moed erin te houden!"

Openingsfoto (c) iStock 

Geen nieuwe NOUVEAU meer te koop in de winkel? Geen nood, je kunt het nieuwste nummer ook los bestellen, nu tijdelijk zonder verzendkosten!