Muren vol verhalen, je kijkt je ogen uit.

Verhalend behang is hot en Creative Lab Amsterdam springt daarop in met een behang- en printcollectie vol flora en fauna uit oude meesterwerken afkomstig uit de collectie van het Rijksmuseum. De fijngetekende bloem- en dierfiguren, uit tekeningen en schilderijen van verschillende kunstenaars, zijn gecombineerd tot nieuwe fantasievolle en fabelachtige prints. Zo komen verhalen uit het verleden samen in hedendaags design en krijgen de werken opnieuw een plek in de spotlights.

"Met ontzag voor het verleden heb ik fragmenten uit de collectie van het Rijksmuseum laten samensmelten in een moderne behangcollectie," zegt artdirector en co-founder Heleen van Nierop. "Elk fijne detail, van vlindertje tot de bloemenkrans die een uitgangspunt werd voor een van de ontwerpen, is terug te vinden in de vele tekeningen die ik kon bekijken. De verschillende ontwerpen zijn niet alleen schitterend op je muur, ze blijven inspireren door de schoonheid van de details, je blijft er naar kijken en ziet steeds iets nieuws. Elk behangontwerp vertelt zo een nieuw verhaal."

Article continues after the ad

In de nieuwe collectie van Creative Lab Amsterdam worden meerdere elementen uit werken - daterend van 1300 tot 1800 - met elkaar gecombineerd. Geselecteerd zijn werken van oude meesters zoals Aert Schouman, Robert Jacob Gordon en Henriëtte Geertruida Knip. Elk van deze kunstenaars had een eigen visie op de wereld en legde flora en fauna op persoonlijke wijze vast. Alle exotische dieren en weelderige bloemen die te zien zijn in de speelse designs hebben een uniek verhaal. Het verhaal over de herkomst van de historische elementen wordt dan ook vermeld bij elk behang en op de website. De collectie bevat naast behang ook wenskaarten en notitieboekjes en is vanaf nu verkrijgbaar op Creative Lab Amsterdam.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in