Of je er zo mooi van wordt als Audrey Hepburn in The Nun's Story (1959) is niet bekend
Of je er zo mooi van wordt als Audrey Hepburn in The Nun's Story (1959) is niet bekend

Ook je man gaat dit leuk vinden, als een malle!

Gods wegen zijn ondoorgrondelijk, gezien het feit dat ook kloosterzusters zich nu al aan beautyproducten wagen. Ruim een jaar geleden lanceerden de zusters-trappistinnen van de Abdij Onze Lieve Vrouw van Nazareth in Brecht een shampoo waaraan 10% donker bier werd toegevoegd.

Article continues after the ad

Dat was zo'n succes dat de zusters nu een volledige verzorgingslijn met Westmalle Dubbel hebben ontwikkeld. Naast de shampoo is er nu ook een douchegel, bodylotion en vloeibare handzeep met trappistenbier aan.

De trappisten en trappistinnen leven niet van subsidies of giften maar, zoals de Regel van Sint-Benedictus het voorschrijft, van handenarbeid. Daarom begonnen de Brechtse monialen in 1964 afwasmiddel te produceren.

In de loop der jaren werden onder de merknaam TRAPP ook vloerzeep, shampoo, badschuim en glycerinezeep toegevoegd. Met de bescheiden opbrengst van deze producten voorzien de trappistinnen in hun levensonderhoud.

"Toen bleek hoe goed onze Westmalle Dubbel Shampoo bij onze klanten aansloeg, rijpte het plan om ook andere verzorgingsproducten met trappistenbier te ontwikkelen. Wetenschappelijk onderbouwde studies hebben immers aangetoond dat de polyfenolen, mineralen, vitaminen en oligo-elementen in het bier goed zijn voor huid en haar”, verklaarde Zuster Katharina, abdis van de abdij.

Ze voegde eraan toe: “Dikwijls wordt de vraag gesteld of onze Westmalle Dubbel Shampoo ook naar bier ruikt. Ik kan iedereen geruststellen dat dat niet zo is. Tijdens het productieproces worden de vloeibare shampoo, douchegel, handzeep en bodylotion licht geparfumeerd waardoor ze een heel aangename geur hebben.” Alleen al om de beugelflessen zal de bierliefhebber in je leven dit onder de boom willen hebben, toch?

Interesse? Trapp

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in