Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Audrey Hepburns spullen onder de hamer

Ze was zo beminnelijk, op en top vrouwelijk en geliefd… Geen wonder dat de veiling op honderden van Audrey’s spullen een succes was. Zelfs veilinghuis Christie’s moet versteld hebben gestaan van het bod op Audrey’s persoonlijke script van Breakfast at Tiffany’s, namelijk 630.000 pond. Dan heeft d...

Audrey Hepburns spullen onder de hamer

Ze was zo beminnelijk, op en top vrouwelijk en geliefd… Geen wonder dat de veiling op honderden van Audrey’s spullen een succes was.

Zelfs veilinghuis Christie’s moet versteld hebben gestaan van het bod op Audrey’s persoonlijke script van Breakfast at Tiffany’s, namelijk 630.000 pond. Dan heeft de koper ook wel wat: een script met handgeschreven aantekeningen en geschrapte scenes van de actrice zelf. Gek genoeg leverde haar script van My Fair Lady veel minder op: een ‘schamele’ 206.000 pond.

Andere toppers

Verdere items in de zalige sieraden-, schoenen- en kledingcollectie van de iconische actrice, die in 1993 overleed, waren het slaapmasker van blauw satijn met bloemetjes (uit Breakfast at Tiffany’s, ruim 6000 pond), een lange Burberry-trenchcoat en een tweedelige zwarte satijnen Givenchy-cocktaildress (beide uit Charade, allebei ongeveer 70.000 pond). “We zijn heel blij met de overweldigende interesse in Audrey Hepburns persoonlijke collectie”, meldde Christie’s. “Ze is een van de grootste iconen uit de filmhistorie en dit ongelooflijke resultaat toont haar nog altijd voortdurende aantrekkingskracht.”

De online auction is nog een paar dagen van kracht. Sla je slag op christies.com!