Ze was zo beminnelijk, op en top vrouwelijk en geliefd… Geen wonder dat de veiling op honderden van Audrey’s spullen een succes was.

Zelfs veilinghuis Christie’s moet versteld hebben gestaan van het bod op Audrey’s persoonlijke script van Breakfast at Tiffany’s, namelijk 630.000 pond. Dan heeft de koper ook wel wat: een script met handgeschreven aantekeningen en geschrapte scenes van de actrice zelf. Gek genoeg leverde haar script van My Fair Lady veel minder op: een ‘schamele’ 206.000 pond.

Andere toppers
Verdere items in de zalige sieraden-, schoenen- en kledingcollectie van de iconische actrice, die in 1993 overleed, waren het slaapmasker van blauw satijn met bloemetjes (uit Breakfast at Tiffany’s, ruim 6000 pond), een lange Burberry-trenchcoat en een tweedelige zwarte satijnen Givenchy-cocktaildress (beide uit Charade, allebei ongeveer 70.000 pond). “We zijn heel blij met de overweldigende interesse in Audrey Hepburns persoonlijke collectie”, meldde Christie’s. “Ze is een van de grootste iconen uit de filmhistorie en dit ongelooflijke resultaat toont haar nog altijd voortdurende aantrekkingskracht.”
De online auction is nog een paar dagen van kracht. Sla je slag op christies.com!


 

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!