Heerlijk voor lange zomeravonden: de beste cocktails van de hoofdstad uit blik.

Geen gedoe met moeilijke ingrediënten, cocktailshakers en bestellingen opnemen: een cocktailparty was nog nooit zo eenvoudig als met deze zes 'can-tastic' cocktails van de beste bartenders van heel Amsterdam.

Voor de zogenaamde whisky highballs (alle cocktails zijn op basis van Johnny Walker Black, maar geloof ons, ze smaken allemaal héél anders) hebben de bars Duke of Tokyo, Vesper, Feijoa, Super Lyan, Branie en Door 74 de handen ineengeslagen.

Article continues after the ad

Het resultaat: een vrolijke collecties met overheerlijke cocktails met onverwachte smaken erin zoals misoboter, shiso, pandan en fino sherry. Dat smaakt naar meer, en dan gaan de opbrengsten ook nog eens naar het goede doel.

Met de blikjes (28 euro voor zes, te bestellen per Whatsapp op 0685143184, thuisbezorgd in Amsterdam of op te halen bij Duke of Tokyo, Branie en Feijoa) steun je de Voedselbank en de lokale bartending community van de hoofdstad.

Beeld: Diageo

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in