Zó komen we die lockdown echt wel door.

Altijd leuk, een nieuw spel om samen te spelen en even alles te vergeten. Vorige week selecteerden we al drie fijne bordspellen en dat was zo'n succes dat we nieuwe aanraders onder de loep hebben genomen. En deze, daar zijn we óók erg enthousiast over.

Article continues after the ad

Splendor

Aanrader van Nouveau's hoofdredacteur Claudia die het speelt met haar puber: Splendor (2-4 spelers, vanaf 8 jaar). Dit is een tactisch, vlot maar verslavend spel, waarbij je in de huid kruipt van een rijke handelaar. Je gebruikt je rijkdom om mijnen en transportmiddelen te verwerven en kunstenaars te rekruteren om van edelstenen prachtige juwelen te maken. In het spel verzamel en investeer je de juiste edelstenen (chips).

Deze kun je gebruiken om een stabiele voorraad van juwelen te verkrijgen, maar op den duur moet je overstappen op het verzamelen van prestige en de edelen verleiden tot de aankoop van jouw juwelen – er zit dus een wissel in om je extra strategisch te laten denken. Afgaand op de reacties van onze spelers een superleuk spel dat niet heel lang duurt en vaak meerdere keren achter elkaar gespeeld kan worden.

Peaky Blinders – Under New Management

Voor de liefhebbers van de serie: met Peaky Blinders - Under New Management (2-4 spelers, vanaf 12 jaar) reis je terug in de tijd naar het Birmingham van de jaren twintig. Je speelt je eigen rol ineen spannende gangsteroorlog tussen verschillende groepen en hebt charisma, kracht en intelligentie nodig om zo je tegenstanders te verslaan en je missie te volbrengen.

Dit kun je niet alleen, daar is een netwerk van vrienden en vijanden voor nodig, zodat er ook moet worden onderhandeld met rivalen. Het is een spel dat zeker 90 minuten duurt (en soms zelfs langer), dus je moet er wel de tijd voor nemen. Maar heb je een paar Peaky Pubers in huis, dan hoef je er alleen maar af en toe een zak chips bij te gooien om ze eindeloos bezig te houden. 

BBC Earth: Animals

BBC Earth: Animals (2-4 spelers, vanaf 8 jaar) biedt schitterende beelden, pestkaarten en verrassend veel vragen waarop je denkt het antwoord te weten, maar die toch verdraaid leerzaam blijken te zijn. Via een speciale website bekijk je de mooiste video’s van de BBC Earth-serie en beantwoord je meerkeuzevragen.

Alle beelden zijn aangeleverd door BBC en tonen iconische momenten uit veel van hun bekroonde BBC Earth-series. Je hoeft geen app te downloaden, je gaat naar de aangegeven website en streamt de beelden via je laptop, smartphone of smart-tv (je kunt het ook spelen zonder internet, maar de filmpjes voegen wel iets toe aan de beleving, zeggen we eerlijk). Minder geschikt voor wie graag bloedfanatiek speelt om te winnen, wel een aanrader om gezellig met meerdere generaties te spelen.

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in