Een fijn, makkelijk te volgen kookboek. Ideaal voor het najaar.

Aan het begin van de pandemie moesten we ineens allemaal thuis aan de kook, of we dat nou wilden of niet. Troostrijk eten, dat een beetje makkelijk in elkaar te draaien is s'il vous plaît, gezond en lekker.

Middenin die barre dagen tipte ik het al: Alison Roman is de vrouw die je aan dat soort recepten kan helpen. Via haar eigen Instagram-account en nieuwsbrief, maar ook middels haar twee kookboeken. Waarvan er komende maandag eentje uitkomt in het Nederlands.

Article continues after the ad

In Bijzonder simpel vind je heerlijke recepten die herfstachtig aandoen, veel tips over vervangende ingrediënten mocht je iets niet kunnen krijgen (Alison heeft er geen moeite mee als je iets weglaat en vraagt niet om obscure pepertjes) en biedt je óók recepten die je keer op keer in twintig minuten in elkaar flanst (haar beroemde pastasaus van sjalot, tomatenpasta en ansjovis ligt hier inmiddels standaard in de koelkast).

Koken zonder fratsen, voor één persoon, twee personen of een tafel vol (ach, die goeie ouwe tijd). Bijzonder simpel geeft je 150 recepten om je tanden in te zetten. Wil je meer weten? Maandagavond geeft Roman op haar Instagram-account een kookclinic met Neerlands eigen Yvette van Boven en Emma de Thouars van de eveneens nieuwe topper Amazing Asia.

Dat wordt een smakelijk najaar!

Beeld: Unieboek het Spectrum

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in