De rij slingert zich door de omgeving van het theater.

Koninklijk Theater Carré heeft woensdag iets voor 11.00 uur de deuren geopend voor de mensen die zich voor de deur hebben verzameld om afscheid te nemen van Peter R. de Vries.

Article continues after the ad

De misdaadverslaggever overleed vorige week donderdag op 64-jarige leeftijd na een week eerder te zijn neergeschoten. Van 11.00 tot 20.00 uur is er ruimte om hem de laatste eer te bewijzen.

Honderden mensen staan voor het theater in de wachtrij, de stemming is ingetogen. "De hele kade staat vol met mensen, ze komen uit het hele land", zegt RTL Nieuws-verslaggever Agnes de Goede, die ter plekke is. "Mensen willen toch afscheid nemen, ook al kennen ze Peter R. persoonlijk niet. Hij heeft hen geraakt, was belangrijk in hun leven. Ze willen hem bedanken, dat is wat heel veel mensen zeggen."

De gemeente houdt in de gaten hoe alles verloopt en hoe druk het wordt, aldus een woordvoerder. Samen met onder andere de politie wordt gezorgd voor de veiligheid. Mensen mogen bijvoorbeeld geen grote tassen meenemen naar binnen. En verder zijn er zoals de politie en gemeente zeggen 'zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen'. 

Mochten er vanavond rond achten nog altijd veel mensen in de rij staan, dan bestaat de kans dat Carré iets langer open blijft om ook hen de gelegenheid te geven afscheid te nemen. De uitvaart van De Vries heeft morgen in besloten kring plaats.

UPDATE

Ongeveer zesduizend mensen hebben afscheid genomen van Peter R. de Vries en de familie heeft hen bedankt voor het eerbetoon: 

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in