Dat zijn nog eens sterke genen! Actrice Riley Keough heeft dezelfde doordringende blik als haar grootouders Elvis en Priscilla Presley, en Steven McQueen bezit ook al de geweldige genen van zijn stoere grootvader Steve.

En zo zijn er nóg 7 kleinkinderen die duidelijk de beroemde features van hun grootouders hebben geërfd.

1. Jane Fonda en Viva Vadim
Viva Vadim (alleen al haar naam klinkt als een klok) is geboren in 2002 en nog piepjong, maar naarmate ze ouder wordt lijkt ze meer en meer op haar beroemde oma - die ook nog steeds in de picture staat. Dat belooft wat!

Lees ook: Jane Fonda steelt de show bij de Emmy Awards

2. Priscilla Presley en Riley Keough
Keough is de oudste van Elvis en Priscilla Presleys kleinkinderen, ze werd geboren in 1989. Ook zij is actrice en heeft al negentien producties op haar naam staan, waaronder Mad Max: Fury Road. In 2004 was Riley al het gesprek van de dag; in dat jaar debuteerde de kleine knapperd als model op de catwalk van Dolce & Gabbana. 

3. Tippi Hedren en Stella Banderas
Halfzus Dakota Johnson mag dan een bekendere actrice zijn door haar rol in Fifty Shades, de 19-jarige Stella (die ook beroemde ouders heeft: Melanie Griffith en Antonio Banderas) hoopt ook op een carrière in de showbizz. En waarom ook niet? Haar inmiddels 87-jarige oma Tippi Hedren - herinner je je haar nog in Hitchcocks klassieker The Brids? - kan dat alleen maar toejuichen.

4. Robert F. Kennedy en Conor Kennedy
Conor Kennedy, geboren in 1994, studeert milieukunde aan de Harvard universiteit, maar is - naast zijn naam - nog het bekendst vanwege het feit dat hij een tijdje de vriend was van de (toen nog onbekende) zangeres Taylor Swift - die nu allang niet meer onbekend is en inmiddels 280 miljoen dollar op de bankrekening heeft staan.

5. Jacqueline Kennedy Onassis en Rose Kennedy Schlossberg
Schlossberg, geboren in 1988, was als klein meisje vaak bij haar oma te vinden. Nu is ze toneelspeelster/komiek en filmmaker. 

6. Gregory Peck en Ethan Peck
De 30-jarige Ethan is ook acteur - en geef 'm eens ongelijk met deze looks, die hij duidelijk erfde van zijn knappe grootvader. Ethan debuteerde in de populaire Amerikaanse serie That '70s Show en bekende eens dat Hollywood-legende Gregory voor hem 'gewoon opa' was die hem leerde hoe hij moest blijven drijven in een zwembad. Ook niet onbelangrijk!

7. Paul McCartney en Arthur Donald
Een knipoog naar zijn beroemde opa? Zou zomaar kunnen: de 18-jarige Arthur (zoon van Pauls oudste kind, Mary) heeft zelfs Beatle-haar!

8. Elizabeth Taylor en Quinn Tivey
Haar donkere haren en violetkleurige ogen waren de beroemdste beauty-kenmerken van Liz Taylor. En zo te zien heeft kleinzoon Quinn (de zoon van Liz' dochter Liza) dezelfde opvallende ogen én donkere manen. Quinn ging niet het acteervak in, maar werd beeldend kunstenaar. Hij exposeert over de hele wereld.

9. Steve McQueen en Steven R. McQueen
Zijn grootvader Steve werd ook wel de 'King of Cool' genoemd en Steve was inderdaad de koning van het witte doek in de sixties en seventies. Maar qua looks en talent doet kleinzoon Steven - what's in a name? - niet voor zijn opa onder. Ook Steven is een succesvol acteur: hij speelt onder andere in de hitserie The Vampire Diaries.

Bron: Firstforwomen.com

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Amuses, champagne, een meergangen-diner een wijnarrangement… Een etentje bij een restaurant met één of meer Michelinsterren kán behoorlijk in de papieren lopen. Maar dat hoeft niet altijd. Bij deze restaurants hoeft het niet meteen rib uit je lijf te trekken en eet je geweldig goed.

In de Top 10 vind je voornamelijk restaurants in Azië met als absolute nummer 1 Lia Fan (*) in Singapore waar je al voor € 2,- iets geweldig lekkers kan eten.

Maar iets dichterbij, in Spanje bijvoorbeeld, bij L’Antic Moli (*) in El Castell (vlakbij Altea), eet je een vastgesteld lunchmenu al vanaf ongeveer € 15,-.

Liever ook weinig reiskosten maken? In Nederland kan je terecht bij Sinne (*) in Amsterdam, dat binnenkomt op 39 in de Top 50 goedkoopste restaurants met een Michelinster. Een lunchmenu kost daar ongeveer € 50,-.

In Winsterswijk eet je bij de Strandlodge (*) een lunchmenu voor € 30,-, wat ze een plekje oplevert in de Top 30. Voor een diner op Michelinsterniveau, is drie tientjes  toch goed te doen. En je zit er ook nog eens fantastisch. Op naar Winterswijk!

Bron: Traveloka.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.