Dat zijn nog eens sterke genen! Actrice Riley Keough heeft dezelfde doordringende blik als haar grootouders Elvis en Priscilla Presley, en Steven McQueen bezit ook al de geweldige genen van zijn stoere grootvader Steve.

En zo zijn er nóg 7 kleinkinderen die duidelijk de beroemde features van hun grootouders hebben geërfd.

Article continues after the ad

1. Jane Fonda en Viva Vadim
Viva Vadim (alleen al haar naam klinkt als een klok) is geboren in 2002 en nog piepjong, maar naarmate ze ouder wordt lijkt ze meer en meer op haar beroemde oma - die ook nog steeds in de picture staat. Dat belooft wat!

Lees ook: Jane Fonda steelt de show bij de Emmy Awards

2. Priscilla Presley en Riley Keough
Keough is de oudste van Elvis en Priscilla Presleys kleinkinderen, ze werd geboren in 1989. Ook zij is actrice en heeft al negentien producties op haar naam staan, waaronder Mad Max: Fury Road. In 2004 was Riley al het gesprek van de dag; in dat jaar debuteerde de kleine knapperd als model op de catwalk van Dolce & Gabbana. 

3. Tippi Hedren en Stella Banderas
Halfzus Dakota Johnson mag dan een bekendere actrice zijn door haar rol in Fifty Shades, de 19-jarige Stella (die ook beroemde ouders heeft: Melanie Griffith en Antonio Banderas) hoopt ook op een carrière in de showbizz. En waarom ook niet? Haar inmiddels 87-jarige oma Tippi Hedren - herinner je je haar nog in Hitchcocks klassieker The Brids? - kan dat alleen maar toejuichen.

4. Robert F. Kennedy en Conor Kennedy
Conor Kennedy, geboren in 1994, studeert milieukunde aan de Harvard universiteit, maar is - naast zijn naam - nog het bekendst vanwege het feit dat hij een tijdje de vriend was van de (toen nog onbekende) zangeres Taylor Swift - die nu allang niet meer onbekend is en inmiddels 280 miljoen dollar op de bankrekening heeft staan.

5. Jacqueline Kennedy Onassis en Rose Kennedy Schlossberg
Schlossberg, geboren in 1988, was als klein meisje vaak bij haar oma te vinden. Nu is ze toneelspeelster/komiek en filmmaker. 

6. Gregory Peck en Ethan Peck
De 30-jarige Ethan is ook acteur - en geef 'm eens ongelijk met deze looks, die hij duidelijk erfde van zijn knappe grootvader. Ethan debuteerde in de populaire Amerikaanse serie That '70s Show en bekende eens dat Hollywood-legende Gregory voor hem 'gewoon opa' was die hem leerde hoe hij moest blijven drijven in een zwembad. Ook niet onbelangrijk!

7. Paul McCartney en Arthur Donald
Een knipoog naar zijn beroemde opa? Zou zomaar kunnen: de 18-jarige Arthur (zoon van Pauls oudste kind, Mary) heeft zelfs Beatle-haar!

8. Elizabeth Taylor en Quinn Tivey
Haar donkere haren en violetkleurige ogen waren de beroemdste beauty-kenmerken van Liz Taylor. En zo te zien heeft kleinzoon Quinn (de zoon van Liz' dochter Liza) dezelfde opvallende ogen én donkere manen. Quinn ging niet het acteervak in, maar werd beeldend kunstenaar. Hij exposeert over de hele wereld.

9. Steve McQueen en Steven R. McQueen
Zijn grootvader Steve werd ook wel de 'King of Cool' genoemd en Steve was inderdaad de koning van het witte doek in de sixties en seventies. Maar qua looks en talent doet kleinzoon Steven - what's in a name? - niet voor zijn opa onder. Ook Steven is een succesvol acteur: hij speelt onder andere in de hitserie The Vampire Diaries.

Bron: Firstforwomen.com