Mooi wonen is nog nooit zo hot geweest.

De afgelopen maanden hebben nog eens bewezen hoe belangrijk het is om een prettig huis te hebben. Op Instagram is daar enthousiast over getuigd en wie de hashtags analyseert, komt op deze zeven toptrends die veel mensen hebben omarmd om het vaker thuis zijn zo fraai en aangenaam mogelijk te maken.

1 De indoor galerie

Article continues after the ad

Een muur die geheel is gewijd aan portretten en persoonlijke parafernalia, zoals deze van actrice Patricia Hodge.

2 Heel veel planten

Zeker voor wie geen tuin heeft en niet makkelijk in een recreatiegebied kan komen zijn planten steeds belangrijker geworden. Wij meer binnen? Dan ook meer groen binnen, liefst een hele verzameling! Voor wie geen groene vingers heeft: een groene muur. 

3 Wandkleden

(c) Meubelpartner.nl

De een waagt zich aan een heel gobelin, de ander houdt het bij een (zelfgeknoopt) smyrnakleed, maar in beide gevallen geldt: textielkunst aan de muur is trending. Het dempt het geluid en het biedt een zachte aanblik, precies waar veel mensen momenteel behoefte aan hebben: een gevoel van veiligheid en koestering. Ook in meubels: deels ronde banken, zachte wegzak-banken en afgerond meubilair zijn populair. 

4 Droogbloemen

Duurzaam, puur natuur, spannende vormen, te combineren met verse bloemen – droogbloemen hebben een indrukwekkende comeback gemaakt.

5 Hemelbed

Niet iedereen heeft ruimte voor een 'four poster' hemelbed, maar dit model is de afgelopen maanden wel verdacht vaak geïnstalleerd. Alweer om het besloten, veilige en koesterende wegkruip-effect.

6 Riet & Raffia

(c) Het Mandenhuys

Organisch materiaal is niet aan te slepen: rieten manden, kleden, bamboetafeltjes, rotanstoelen en gevlochten manden gaan als een dolle, vooral in naturel.

7 Serveerwagen

(c) Otto

Theetafel, cocktailtafel, borrelkar, serveerwagen: een klein bijzettafeltje op wielen is vele malen besteld, vermoedelijk omdat veel mensen geen centrale salontafel meer hebben en toch ergens hun spullen op kwijt willen. Goud is en blijft in trek als accent: het vangt het licht mooi en het staat luxe. 

Foto's (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in