Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

7 mocktails om het hoofd koel te houden

Je blijft fris en fruitig met deze drankjes! Hoe verleidelijk een koud glas wijn ook is bij zinderende temperaturen, je krijgt het er alleen maar warmer van. Voor wie toch mondain in de tuin of op het balkon wil zitten, is een mocktail (een alcoholvrije cocktail) een prima alternatief. Een paar s...

7 Mocktails om het hoofd koel te houden

Je blijft fris en fruitig met deze drankjes!

Hoe verleidelijk een koud glas wijn ook is bij zinderende temperaturen, je krijgt het er alleen maar warmer van. Voor wie toch mondain in de tuin of op het balkon wil zitten, is een mocktail (een alcoholvrije cocktail) een prima alternatief. Een paar smakelijke suggesties:

Virgin Sangria

Boen 1 sinaasappel, 1 citroen en 1 limoen schoon,  snij ze in schijfjes en doe ze in een mooie glazen kan. Voeg 400 ml gemberbier, het sap van 1 limoen, 200 ml druivensap en ijsklontjes toe. Roer er een handje rode bessen door en voeg nog een paar gekneusde blaadjes basilicum toe.

Virgin Nojito, euh, Mojito

Kneus muntblaadjes en een partje limoen in een groot glas met een beetje rietsuiker. IJsblokjes toevoegen, aanvullen met tonic, serveren met een vers takje munt.

Virgin Scroppino

Haal een kwartier voor bereiding een bakje citroenijs uit de vriezer en roer het tot een smeuïge massa. Schep 100 ml sorbetijs in een champagneglas, aanvullen met friszoete mousserende wijn.

Virgin Caipirinha

Snij ½ limoen in partjes, strooi 2 el (riet)suiker in het glas, voeg 100 ml sinaasappelsap, ijsblokjes en 250 ml ijsthee met perzik- of citroensmaak toe. Garneren met munt en limoenpartjes

Pineapple Ginger Sparkler

Meng in een grote kan 1 liter gekoelde ginger ale met 1 liter gekoeld ananassap. Serveren met fijngesneden gember en basilicum.

Virgin Mimosa

Verrassend simpel en verrassend lekker: 60 ml sinaasappelsap mengen met 60 ml mousserende alcoholvrije wijn, versieren met een sinaasappelschilletje.

Aardbeienspritzer

Schenk 1 liter vlierbloesemsiroop met 1 flesje 0% witbier in een karaf. Voeg 250 g aardbeien toe. Schenk er 500 ml bruisend mineraalwater bij, serveren met takjes basilicum in het glas.

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in