Het is altijd wel ergens tijd voor een aperitivo, toch?

Bij het eten schenken de Italianen wijn, maar daarvoor – tussen 19:00 en 21:00 - is het aperitivo tijd. Het gaat meer om met vrienden bij elkaar zijn dan om aangeschoten raken, vandaar dat deze cocktails vaak een wat lager alcoholpromillage hebben – de avond is nog lang, tenslotte. Voor wie een avond tafelen met vrienden in de planning heeft, zijn dit zomerse cocktails om te serveren.

Negroni

Article continues after the ad

In een paar jaar tijd mateloos populair geworden, met dank aan het feit dat een glas het geweldig doet op Instagram. Meng gelijke delen droge gin, zoete vermout en Campari met blokjes ijs, serveren met een schijfje sinaasappel.

Bellini

Misschien wel de meest stijlvolle manier om prosecco te drinken? Meng gelijke delen gepureerde perziken (blender!) en prosecco en we zullen het tegen niemand zeggen als je blikperziken gebruikt. Ook te maken als een Rossini, met gepureerde aardbeien.  

Angelo Azzurro

(c) WineDharma

Voor intimi: De Smurf. Drie delen gin op een deel triple sec en een deel Blue Curacao flink shaken met ijs, zeven in een martiniglas en serveren met limoen voor het betere Amalfikustgevoel.

Aperol Spritz

De enige, de echte. Meng Aperol met prosecco en serveer het drankje op ijs in een groot wijnglas.

Hugo

(c) Gall & Gall

Muntblaadjes kneuzen met vlierbloesemsiroop, ijs erop, aanvullen met prosecco en bruiswater. Verrukkelijk licht en verkoelend op een warme dag.  

Garibaldi

Een deel Campari op drie delen sinaasappelsap, voor het betere zonsondergang-gevoel.

Sgroppino

Blend 2 delen citroensorbet met 1 deel wodka tot een schuimige massa, aanvullen met prosecco.

Foto's (c) Pixabay, iStock, tenzij anders aangegeven

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in