Waarom zou je niet na je vijftigste nog ongelooflijk sexy - en tegelijk stijlvol - kunnen zijn? De van oorsprong Nederlandse Yolanda Hadid laat zien dat het kan.

En de moeder van topmodellen Gigi, Bella en Anwar Hadid toont meteen dat stijl helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn: op de kokerrok draagt ze een knalrode coltrui, een zwarte riem om de taille te benadrukken en voilà, fab fifty it is.


Yolanda gisteren, op weg naar het programma 'Good Morning America'

'Onzichtbare' ziekte van Lyme
Yolanda droeg deze creatie gisteren naar een tv-show. Ze is momenteel druk met het promoten van haar boek Believe Me: My Battle with the Invisible Disability of Lyme Disease dat vandaag wordt gelanceerd. Daarin beschrijft ze hoe het is om te leven met de - door teken verspreide - 'onzichtbare' ziekte van Lyme. Onzichtbaar, omdat jarenlang niemand in haar omgeving, zijzelf ook niet, wist dat zij aan deze ziekte leed, tot uiteindelijk de diagnose werd gesteld in 2012. Maar toen waren er al tal van medische onderzoeken de revue gepasseerd. 

Lees ook: Half-Nederlands topmodel Gigi Hadid schittert op allereerste Vogue Arabia

Auto-ongeluk
Yolanda leidt op 't oog een zorgeloos jetset-leven, maar heeft al de nodige tegenslagen meegemaakt. Ze werd geboren in 1964 als Yolanda van den Herik en groeide met haar ouders en broer op in Papendrecht. Toen ze zeven jaar oud was overleed haar vader bij een auto-ongeluk en moest haar moeder in haar eentje de twee kinderen opvoeden. 

 

❤️Wearing the smile LIFE gave me...... #NYFW #SS18 #InGratitude

Een bericht gedeeld door YOLANDA (@yolanda.hadid) op

Op de catwalk van Frans Molenaar
Op 16-jarige leeftijd werd Yolanda door ontwerper Frans Molenaar gevraagd om één van de modellen te vervangen op de catwalk. De Zuid-Hollandse blondine werd ontdekt als model door Eileen Ford, de eigenaar van Ford Models. Ze tekende een contract bij het modellenbureau en liep modeshows in Parijs, Milaan, Hamburg, Sydney, Kaapstad, Tokio, New York en Los Angeles. Na vijftien jaar stopte ze als model om een gezin te stichten. Dat deed ze samen met vastgoedontwikkelaar Mohamed Hadid in Amerika; samen kreeg het stel drie kinderen.

Dubbel gevoel
Yolanda is trots, maar vindt het ook spannend: de lancering van haar boek over de ziekte van Lyme.

Als Nederlandse is Yolanda natuurlijk altijd dol gebleven op fietsen:

 

❤️Some Dutch childhood shenanigans......... #Joy #HealingSpirit #Konstance

Een bericht gedeeld door YOLANDA (@yolanda.hadid) op

 

Soms is ze weer even terug in Nederland. 

 

 

❤️Just a small town girl at heart........ #GoodByeForNow

Een bericht gedeeld door YOLANDA (@yolanda.hadid) op

En dan mag een trip down memory lane in de Efteling natuurlijk niet ontbreken.

 

❤️Where magic happens for everyone......... #DeEfteling #Kaatsheuvel #Holland

Een bericht gedeeld door YOLANDA (@yolanda.hadid) op

Tot slot: samen wandelen met broerlief in Nederland. Er kan een oceaan tussen zitten, maar ze zijn 'always connected', oftewel: hun sterke band is voor altijd.

Bron beeld: Hollandse Hoogte, Rex by Shuttersock, Instagram

Je houdt van haar, of je hebt een hekel aan haar, maar hoe dan ook, voor een zestiger ziet ze er ge-wel-dig uit. Zelf zegt dat ze daar hard voor moet werken. Volgens geruchten zelfs vijf uur sport per dag. Hier de leukste foto’s van 6 decennia Madonna.

Als je het trouwens leuk vindt om een beetje op de hoogte te blijven van Madonna en haar kroost. Op haar instagram-account deelt ze regelmatig persoonlijke foto’s van haar en haar gezin en dat is echt het volgen waard.

Zo deelde ze op Moederdag deze kinderfoto van zichzelf en haar moeder:

De popdiva heeft naast haar muzikale carrière ook altijd in films gespeeld. Met meer en minder succes. Desperately Seeking Susan zette haar op de kaart.

Maar echt lof kreeg ze voor haar rol in Evita.

En ze is nooit bang geweest om tegen heilige huisjes te schoppen. Hier de wereldberoemde outfit die Jean Paul Gaulthier voor haar maakte:

En met de perfecte date voor de Oscars:

 

Best DateEver!! 👑👑 #oscars #epic #fun 🎉💕🌈😂🙏🏻

Een bericht gedeeld door Madonna (@madonna) op

Bij het laatste MET Gala verscheen ze weer in een opzienbarende creatie van Jean Paul Gaulthier.

Haar 60e verjaardag viert ze met haar gezin in Marrakech. Happy Birthday!

 

In case someone forgot! 👑🌈😂🔥💃🏾🍷🎂♥️🇲🇦#birthday #magic #Marakesh

Een bericht gedeeld door Madonna (@madonna) op

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Onze mode-expert Anta Willemars heeft echt een neus voor mooie mode-items. Zij tipt nu de prachtige broches van Cedric Williams en daar zitten echt een paar pracht-exemplaren bij. Wij zien graag een revival van de broches!

Anita: “Cedric Williams is een Amerikaanse designer die in Nederland woont en heel bijzondere juwelen maakt. Vooral de broches maakten op mij veel indruk, zoals deze met een Japanse libelle op tekst uit 1920.” Prijs € 500,-.

Maar er zijn nog een paar kunststukjes te vinden.Zoals deze litho op handgeschreven correspondentie.

Of deze, meer kleurrijke versie:

Pikant

Overigens hebben de broches wel een licht pikante dubbele boodschap. Aan de achterzijde staan foto's van begin 1900 van schaars geklede dames. Dat is dan iets dat jij alleen weet als je de broches draagt ;-).

www.revizionisthistory.com

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in