Waarom zou je niet na je vijftigste nog ongelooflijk sexy - en tegelijk stijlvol - kunnen zijn? De van oorsprong Nederlandse Yolanda Hadid laat zien dat het kan.

En de moeder van topmodellen Gigi, Bella en Anwar Hadid toont meteen dat stijl helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn: op de kokerrok draagt ze een knalrode coltrui, een zwarte riem om de taille te benadrukken en voilà, fab fifty it is.

More content below the advertising


Yolanda gisteren, op weg naar het programma 'Good Morning America'

'Onzichtbare' ziekte van Lyme
Yolanda droeg deze creatie gisteren naar een tv-show. Ze is momenteel druk met het promoten van haar boek Believe Me: My Battle with the Invisible Disability of Lyme Disease dat vandaag wordt gelanceerd. Daarin beschrijft ze hoe het is om te leven met de - door teken verspreide - 'onzichtbare' ziekte van Lyme. Onzichtbaar, omdat jarenlang niemand in haar omgeving, zijzelf ook niet, wist dat zij aan deze ziekte leed, tot uiteindelijk de diagnose werd gesteld in 2012. Maar toen waren er al tal van medische onderzoeken de revue gepasseerd. 

Lees ook: Half-Nederlands topmodel Gigi Hadid schittert op allereerste Vogue Arabia

Auto-ongeluk
Yolanda leidt op 't oog een zorgeloos jetset-leven, maar heeft al de nodige tegenslagen meegemaakt. Ze werd geboren in 1964 als Yolanda van den Herik en groeide met haar ouders en broer op in Papendrecht. Toen ze zeven jaar oud was overleed haar vader bij een auto-ongeluk en moest haar moeder in haar eentje de twee kinderen opvoeden. 

 

❤️Wearing the smile LIFE gave me...... #NYFW #SS18 #InGratitude

Een bericht gedeeld door YOLANDA (@yolanda.hadid) op

Op de catwalk van Frans Molenaar
Op 16-jarige leeftijd werd Yolanda door ontwerper Frans Molenaar gevraagd om één van de modellen te vervangen op de catwalk. De Zuid-Hollandse blondine werd ontdekt als model door Eileen Ford, de eigenaar van Ford Models. Ze tekende een contract bij het modellenbureau en liep modeshows in Parijs, Milaan, Hamburg, Sydney, Kaapstad, Tokio, New York en Los Angeles. Na vijftien jaar stopte ze als model om een gezin te stichten. Dat deed ze samen met vastgoedontwikkelaar Mohamed Hadid in Amerika; samen kreeg het stel drie kinderen.

Dubbel gevoel
Yolanda is trots, maar vindt het ook spannend: de lancering van haar boek over de ziekte van Lyme.

Als Nederlandse is Yolanda natuurlijk altijd dol gebleven op fietsen:

 

❤️Some Dutch childhood shenanigans......... #Joy #HealingSpirit #Konstance

Een bericht gedeeld door YOLANDA (@yolanda.hadid) op

 

Soms is ze weer even terug in Nederland. 

 

 

❤️Just a small town girl at heart........ #GoodByeForNow

Een bericht gedeeld door YOLANDA (@yolanda.hadid) op

En dan mag een trip down memory lane in de Efteling natuurlijk niet ontbreken.

 

❤️Where magic happens for everyone......... #DeEfteling #Kaatsheuvel #Holland

Een bericht gedeeld door YOLANDA (@yolanda.hadid) op

Tot slot: samen wandelen met broerlief in Nederland. Er kan een oceaan tussen zitten, maar ze zijn 'always connected', oftewel: hun sterke band is voor altijd.

Bron beeld: Hollandse Hoogte, Rex by Shuttersock, Instagram

Heb je eindelijk zo'n tijdloos Dior-item te pakken, dan is het natuurlijk des te leuker om 'm te laten personaliseren. Met My ABCDior kan dat!

Zo kan je je Lady Dior, nieuwe Tribal oorbellen, ring, armband of zelfs je iPhone hoesje personaliseren met gouden of licht gouden lettertypes.

More content below the advertising

Dit zijn de tribal oorbellen:

En zo draag je ze:

Maar ook deze armband gaat op onze wishlist:

En natuurlijk de Lady Dior, maar dan met onze eigen initialen:

We worden er sowieso gelukkig van!

Je bestelt de My ABCDior-collectie, bijvoorbeeld de tribal oorbellen, gewoon via de webshop.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Één van Máxima's favoriete designers heeft zelf ook een lijstje favoriete vrouwen. In Nouveau vertelde hij honderduit over zijn moeder, oma en Madonna, maar er kwam nog iemand uit de hoge hoed: actrice Bianca Krijgsman, die op zondagavond weer te zien in haar glansrol van Nancy in De Luizenmoeder.

Claes: ‘Al heel vroeg ben ik verliefd geworden op het cabaret-duo Plien en Bianca. Ik keek altijd naar hun tv-shows en als ze optraden in de Kleine Komedie was ik de eerste die kaartjes kocht. Vrouwen die ik heel hoog had zitten. Pas later ontdekte ik dat Bianca ook in serieuze films speelt.

More content below the advertising

"Claes, ik heb een jurk nodig"

In 2014 nam ze out of the blue contact met mij op. “Hoi Claes, ik ben genomineerd voor een Emmy en ik heb een jurk nodig voor het festival. Ik vind je werk zo mooi, kunnen we praten?” Wat een eer, dat iemand die ik zo bewonder, mijn werk kent en het mooi vindt.

Dus ik zei: “Natuurlijk, kom maar langs.” 

Kers op de taart

Ik vind haar supergetalenteerd, heel grappig en – zoals bleek – ook nog eens heel aardig. Een couturestuk maken voor een écht mens, is sowieso iets anders dan voor modellen op de catwalk.

Bij de uitreiking van de Emmy was ik op zakenreis in Hongkong. Ik kreeg een app van haar: ”Claes, ik heb gewonnen!” Voor mij de kers op de taart, een heel dierbaar hoogtepunt in m’n carrière, omdat ik zo veel respect heb voor haar.’

Vanavond zie je Bianca Krijgsman weer in een héél andere outfit als Nancy in De Luizenmoeder.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in