Waarom zou je niet na je vijftigste nog ongelooflijk sexy - en tegelijk stijlvol - kunnen zijn? De van oorsprong Nederlandse Yolanda Hadid laat zien dat het kan.

En de moeder van topmodellen Gigi, Bella en Anwar Hadid toont meteen dat stijl helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn: op de kokerrok draagt ze een knalrode coltrui, een zwarte riem om de taille te benadrukken en voilà, fab fifty it is.


Yolanda gisteren, op weg naar het programma 'Good Morning America'
Yolanda gisteren, op weg naar het programma 'Good Morning America'

'Onzichtbare' ziekte van Lyme
Yolanda droeg deze creatie gisteren naar een tv-show. Ze is momenteel druk met het promoten van haar boek Believe Me: My Battle with the Invisible Disability of Lyme Disease dat vandaag wordt gelanceerd. Daarin beschrijft ze hoe het is om te leven met de - door teken verspreide - 'onzichtbare' ziekte van Lyme. Onzichtbaar, omdat jarenlang niemand in haar omgeving, zijzelf ook niet, wist dat zij aan deze ziekte leed, tot uiteindelijk de diagnose werd gesteld in 2012. Maar toen waren er al tal van medische onderzoeken de revue gepasseerd. 

Lees ook: Half-Nederlands topmodel Gigi Hadid schittert op allereerste Vogue Arabia

Auto-ongeluk
Yolanda leidt op 't oog een zorgeloos jetset-leven, maar heeft al de nodige tegenslagen meegemaakt. Ze werd geboren in 1964 als Yolanda van den Herik en groeide met haar ouders en broer op in Papendrecht. Toen ze zeven jaar oud was overleed haar vader bij een auto-ongeluk en moest haar moeder in haar eentje de twee kinderen opvoeden. 

 

❤️Wearing the smile LIFE gave me...... #NYFW #SS18 #InGratitude

Een bericht gedeeld door YOLANDA (@yolanda.hadid) op

Op de catwalk van Frans Molenaar
Op 16-jarige leeftijd werd Yolanda door ontwerper Frans Molenaar gevraagd om één van de modellen te vervangen op de catwalk. De Zuid-Hollandse blondine werd ontdekt als model door Eileen Ford, de eigenaar van Ford Models. Ze tekende een contract bij het modellenbureau en liep modeshows in Parijs, Milaan, Hamburg, Sydney, Kaapstad, Tokio, New York en Los Angeles. Na vijftien jaar stopte ze als model om een gezin te stichten. Dat deed ze samen met vastgoedontwikkelaar Mohamed Hadid in Amerika; samen kreeg het stel drie kinderen.

Dubbel gevoel
Yolanda is trots, maar vindt het ook spannend: de lancering van haar boek over de ziekte van Lyme.

Als Nederlandse is Yolanda natuurlijk altijd dol gebleven op fietsen:

 

❤️Some Dutch childhood shenanigans......... #Joy #HealingSpirit #Konstance

Een bericht gedeeld door YOLANDA (@yolanda.hadid) op

 

Soms is ze weer even terug in Nederland. 

 

 

❤️Just a small town girl at heart........ #GoodByeForNow

Een bericht gedeeld door YOLANDA (@yolanda.hadid) op

En dan mag een trip down memory lane in de Efteling natuurlijk niet ontbreken.

 

❤️Where magic happens for everyone......... #DeEfteling #Kaatsheuvel #Holland

Een bericht gedeeld door YOLANDA (@yolanda.hadid) op

Tot slot: samen wandelen met broerlief in Nederland. Er kan een oceaan tussen zitten, maar ze zijn 'always connected', oftewel: hun sterke band is voor altijd.

Bron beeld: Hollandse Hoogte, Rex by Shuttersock, Instagram

Nét 67 geworden en poseren voor Playboy, je moet maar durven. Maar als je je fantastisch voelt en er nog immer prachtig uitziet, waarom dan ook niet?

Twee dagen terug onthulde ze het zelf via Instagram, dat ze thrilled was om het nieuws met ons te delen dat ze was geïnterviewd en gefotografeerd voor Playboy. In het interview vertelt ze over haar carrière (de Bond-film Live and let die, East of Eden, Dr Quinn, medicine woman), familie en dat ze zich op haar 67e beter voelt dan ooit. En ook sexier dan ze deed toen ze jonger was. ‘Toen dacht ik: o god, ik moet sexy zijn, maar hoe dan? Het geeft  een enorme vrijheid om zo lang te hebben geleefd als ik. Zoals mijn vader zou zeggen: ik zit comfortabel in m’n vel.’

Derde keer
Ze vertelt ook nog steeds wel eens te worden versierd. ‘Ik een ander leven, zeg ik dan. Maar vleiend is het wel ja. Ik bedoel, meestal ben je onzichtbaar op deze leeftijd. Als je jong bent, gaat het altijd maar om: kijk naar mij! Maar ik hoef niets meer te bewijzen.’ Het is trouwens niet de eerste keer dat Seymour in Playboy staat, de moeder van vier kinderen (oudste 36, jongsten 22) poseerde ook al in 1973 en 1987. Overigens houdt ze dit keer haar kleren aan. Het levert prachtige plaatjes op.

Slaat de actrice op haar 52e dan definitief een nieuwe weg in, namelijk die van modeontwerper? Het lijkt erop, gezien haar kersverse samenwerking met Gap.

Het is voor Sarah Jessica Parker, de actrice die, zonder twijfel geholpen door Carrie Bradshaw in Sex and the city, mode ademt, niet de eerste modesamenwerking. Maar dat ze nu voor Gap Kids deze collectie mocht ontwerpen, vindt de moeder van drie (tweeling Tabitha & Loretta van 8, en zoon James Wilkie van 15): “een cadeau. Ik hoop dat mijn stukken gekoesterd zullen worden door de kinderen die ze dragen, dat ze worden doorgegeven aan een volgende generatie en dat er prachtige herinneringen ontstaan tijdens het dragen.” Inspiratie haalde ze uit haar eigen jeugdherinneringen, als dochter uit een gezin van acht kinderen. Daar droeg iedereen elkaars kleren. “Het maakte niet uit of je een jongen of meisje was. Daar heb ik me met deze collectie ook echt op geconcentreerd: soepele kleding voor iedereen. Die kan worden doorgegeven en lang meegaat.”

Op veel van de items zijn konijntjes terug te vinden. Ook dat heeft een persoonlijke reden, omdat het bij de Parkertjes traditie is om op de eerste dag van de nieuwe maand ‘Rabbit, rabbit’ te zeggen voor geluk. “Deze collectie viert liefde, geluk en magie”, aldus SJP. En het moet gezegd: wát een leuke kleding! Als je al uit de kleintjes bent, zou je bijna weer…

Naast de kids collection heeft SJP ook een paar stukken voor moeders ontworpen. Zonder konijntjes, mét bloemen. Hier alvast een voorproefje, vanaf 1 maart is de collectie verkrijgbaar.

 

Beeld Gap.