Waarom zou je niet na je vijftigste nog ongelooflijk sexy - en tegelijk stijlvol - kunnen zijn? De van oorsprong Nederlandse Yolanda Hadid laat zien dat het kan.

En de moeder van topmodellen Gigi, Bella en Anwar Hadid toont meteen dat stijl helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn: op de kokerrok draagt ze een knalrode coltrui, een zwarte riem om de taille te benadrukken en voilà, fab fifty it is.


Yolanda gisteren, op weg naar het programma 'Good Morning America'
Yolanda gisteren, op weg naar het programma 'Good Morning America'

'Onzichtbare' ziekte van Lyme
Yolanda droeg deze creatie gisteren naar een tv-show. Ze is momenteel druk met het promoten van haar boek Believe Me: My Battle with the Invisible Disability of Lyme Disease dat vandaag wordt gelanceerd. Daarin beschrijft ze hoe het is om te leven met de - door teken verspreide - 'onzichtbare' ziekte van Lyme. Onzichtbaar, omdat jarenlang niemand in haar omgeving, zijzelf ook niet, wist dat zij aan deze ziekte leed, tot uiteindelijk de diagnose werd gesteld in 2012. Maar toen waren er al tal van medische onderzoeken de revue gepasseerd. 

Lees ook: Half-Nederlands topmodel Gigi Hadid schittert op allereerste Vogue Arabia

Auto-ongeluk
Yolanda leidt op 't oog een zorgeloos jetset-leven, maar heeft al de nodige tegenslagen meegemaakt. Ze werd geboren in 1964 als Yolanda van den Herik en groeide met haar ouders en broer op in Papendrecht. Toen ze zeven jaar oud was overleed haar vader bij een auto-ongeluk en moest haar moeder in haar eentje de twee kinderen opvoeden. 

 

❤️Wearing the smile LIFE gave me...... #NYFW #SS18 #InGratitude

Een bericht gedeeld door YOLANDA (@yolanda.hadid) op

Op de catwalk van Frans Molenaar
Op 16-jarige leeftijd werd Yolanda door ontwerper Frans Molenaar gevraagd om één van de modellen te vervangen op de catwalk. De Zuid-Hollandse blondine werd ontdekt als model door Eileen Ford, de eigenaar van Ford Models. Ze tekende een contract bij het modellenbureau en liep modeshows in Parijs, Milaan, Hamburg, Sydney, Kaapstad, Tokio, New York en Los Angeles. Na vijftien jaar stopte ze als model om een gezin te stichten. Dat deed ze samen met vastgoedontwikkelaar Mohamed Hadid in Amerika; samen kreeg het stel drie kinderen.

Dubbel gevoel
Yolanda is trots, maar vindt het ook spannend: de lancering van haar boek over de ziekte van Lyme.

Als Nederlandse is Yolanda natuurlijk altijd dol gebleven op fietsen:

 

❤️Some Dutch childhood shenanigans......... #Joy #HealingSpirit #Konstance

Een bericht gedeeld door YOLANDA (@yolanda.hadid) op

 

Soms is ze weer even terug in Nederland. 

 

 

❤️Just a small town girl at heart........ #GoodByeForNow

Een bericht gedeeld door YOLANDA (@yolanda.hadid) op

En dan mag een trip down memory lane in de Efteling natuurlijk niet ontbreken.

 

❤️Where magic happens for everyone......... #DeEfteling #Kaatsheuvel #Holland

Een bericht gedeeld door YOLANDA (@yolanda.hadid) op

Tot slot: samen wandelen met broerlief in Nederland. Er kan een oceaan tussen zitten, maar ze zijn 'always connected', oftewel: hun sterke band is voor altijd.

Bron beeld: Hollandse Hoogte, Rex by Shuttersock, Instagram

En meer leuke weetjes op de Internationale Dag van de Slaap!

Die feiten en weetjes komen uit een onderzoek van het Finse Polar, wereldmarktleider in sporthorloges en fitnesstrackers. Door de slaapanalyses die bepaalde Polar-modellen kunnen doen, konden zes miljoen slaapuren uit 28 landen, inclusief Nederland, worden gemeten. En dat levert zoal het volgende op:

7.22 uur

*Gemiddeld slaapt de mens 7 uur en 22 minuten. In Estland pakken ze 14 minuten meer en daarmee slapen ze het langst. Japanners slapen het kortst, met slechts met 6 uur en 33 minuten.
*Wereldwijd slapen vrouwen met 7 uur en 35 minuten gemiddeld 22 minuten langer dan mannen.
* De leeftijdsgroep 18-29 jaar slaapt met de minste slaaponderbrekingen en komt op een goede 7 uur per nacht. 40-64-jarigen slapen het minst met 6 uur en 50 minuten.

Nederlandse gewoontes

*In Nederland gaan vrouwen doorgaans iets eerder naar bed, waardoor ze 21 minuten langer slapen dan de Hollandse man: 7 uur en 41 minuten versus 7 uur en 20 minuten.
*In de werkweek gaan Nederlanders gemiddeld om 23.41 naar bed en staan ze om 7.03 op. In het weekend gaan we wat later, om 0.17 uur, maar blijven we ook lekker langer liggen en staan we om 8.07 op. Dat levert toch mooi 26 minuten extra slaap op.

Verraderlijk

Er is zoiets als de slaaptijd en de slaapcontinuïteit. Ofwel: hoeveel slaaponderbrekingen zijn er in een nacht. De Nederlander heeft gemiddeld 22,8 korte onderbrekingen en 5,2 lange. Met die onderbrekingen erbij verandert de gemiddelde slaap van 7 uur en 3 minuten in 6 uur en 59 minuten.

Bron: Polar

 

 

Die griepepidemie houdt maar aan. Vroeger kregen we dan een kop bouillon met soepstengels om de geïrriteerde maag een beetje te vullen. Nouveau.nl vroeg 4 bekende food-journalisten/kookboekenschrijfsters naar hun beste hopelijk-is-dit-snel-voorbij-recept. Zijn er overeenkomsten? Jazeker. Maar toch maakt iedereen het weer op haar eigen manier. Hier zijn ze:

Francesca maakt een pittige Thaise tom kha kai om verstopte bronchiën open te blazen

Op haar blog Francesca kookt geeft Francesca aan de lopende band recepten die lekker én goed zijn voor haar en haar gezin. Behalve dat, heeft ze ook een succesvol Instagram-account én enorm veel liefhebbers van haar lekkere, maakbare recepten.

"Ik ben toevallig extreem ziek geweest door de griep in februari en publiceerde speciaal daarvoor mijn recept voor Thaise tom kha kai. Voor mij is kippensoep namelijk de remedie voor griep.

In ieder geval voel ik me er beter door (of het echt werkt, geen idee, maar ik geloof graag in de helende werking ervan) en van wat extra pit voel ik me ook altijd beter."

Hier vind je het recept

Janneke Vreugdenhil gaat voor een troostrijke kippensoep

Janneke vult al jaren de culinaire katern in het NRC. Daarnaast is ze kookboekenschrijfster. Haar column Eten Enzo is een aaneenschakeling van rijke recepten met een originele twist.

"Kippensoep; zodra ik ook maar iets mankeer, of het nu een griepje is of liefdesverdriet, wil ik niets liever dan dat. Een goede soep is meer dan de som der bestanddelen.

Wat er precies gebeurt wanneer je een paar wortels, een prei en een stuk vlees in een plas water gooit en er een vuurtje onder stookt, is niets minder dan een mysterie. Wat ik wel weet is dat deze soep helpt tegen alles!"

Een abrupt beëindigd huwelijk, keerde zij tot iets positiefs met haar kookboek: Solo Food, 72 x koken voor jezelf. Uit dat boek komt dit troostrijke recept.

Naar het recept 

Pauline maakt een hartverwarmende drank als ze zich niet lekker voelt

Pauline Weuring schrijft op haar succesvolle kookblog Uit Paulines Keuken heel veel lekkere en gezonde recepten.

Een echt eet-recept tegen de griep heeft  ze niet, ze zweert juist liever bij warme dranken. Wel zo prettig als je maag even niet zo veel verdraagt. 

"Ik zweer tegenwoordig bij citroen gember thee. Niet echt een recept te noemen maar het helpt wel om mij weer fit te voelen. Ook fijn is golden milk, een lekkere warme kruidige drank met kurkuma. Dat laatste zou ontstekingsremmend werken, ik weet niet of dat zo is, maar ik voel me er wel goed bij."

Bekijk het recept van Pauline's Golden Milk

Janneke Philippi maakt een kippensoep bárstensvol gezonde groenten tegen de griep

Janneke woont met manlief en tweeling (13) in het prachtige Maastricht. In hun kookstudio Studio Philippi toveren ze de lekkerste gerechten te voorschijn.

De mooiste daarvan vind je terug in hun kookboeken, zoals Heerlijk simpel en toonaangevende culinaire magazines. Gevraagd naar haar anti-grieprecept hoefde Janneke niet lang na te denken:

"Ik moet je eerlijk zeggen dat ik vaak een beschuitje met suiker kreeg als ik ziek was... maar dat krijgt mijn tweeling niet meer, haha. Hartige kippensoep met spek en spinazie is tegenwoordig mijn grieprecept.

Daar kan ik enorm naar verlangen, ook als ik niet ziek ben trouwens. Een kom rustgevende kippensoep met gerookt spek en dan lekker veel groenten op elke lepel."

Hier vind je het recept van deze heldere krachtbouillon