Van een dronken Elizabeth Taylor tot het toiletverhaal van Renée Zellweger

Elizabeth Taylor die iets te diep in het glaasje had gekeken, Renée Zellweger die tijdens haar speech begon over een bezoek aan het toilet en Meryl Streep die uithaalt naar Donald Trump. Er gebeurt altijd wel iets spannends tijdens de Golden Globes. 

Aanstaande zondag op 7 januari worden de glimmende gouden prijzen voor de 74e keer uitgereikt. In de aanloop daar naartoe zetten we daarom een paar memorabele momenten op een rijtje.

1. Lallende Elizabeth
Tijdens de uitreiking van de Golden Globes in 2001 sprak actrice Elizabeth Taylor met een dubbele tong toen ze de winnaar van Beste Dramafilm moest bekendmaken. Omdat ze niet meer zo helder nadacht verklapte ze de naam van de winnaar bijna te vroeg.

2. Ryan Rabbit?
Toen Ryan Reynolds vorig jaar met zijn vrouw Blake Lively over de rode loper liep was er iets opvallends te zien aan de acteur waardoor Twitter tijdelijk ‘ontplofte’. Hij zag er nogal oranje uit na een mislukte spray tan. Overigens was zijn uiterlijk niet het enige wat de gemoederen bezighield. Ook zijn kus met acteur Andrew Garfield bleef niet onopgemerkt.

3. Bedankt Hugh!
Als je moet, dan moet je. Renée Zellweger zat op de wc toen ze ineens haar naam hoorde. De actrice won het beeldje in de categorie Beste Actrice in een Musical of Comedy. Maar toen Hugh Grant haar naam riep, verscheen ze niet op het podium. Uiteindelijk kwam ze toch nog haar prijs ophalen.

4. Zonder schoenen
Emma Thompson reikte in 2014 op blote voeten, maar met een glas Martini en een paar Louboutins in haar hand, een Golden Globe uit. De reden? Haar voeten deden pijn en een drankje gaat er altijd wel in.

5. Indrukwekkende speech van Meryl
Vorig jaar haalde Meryl Streep flink uit naar de Amerikaanse president Donald Trump. Haar bijzondere speech vloog het internet over.

Bron: Esquire/Vogue/The Guardian
Beeld: Hollandse Hoogte

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Amuses, champagne, een meergangen-diner een wijnarrangement… Een etentje bij een restaurant met één of meer Michelinsterren kán behoorlijk in de papieren lopen. Maar dat hoeft niet altijd. Bij deze restaurants hoeft het niet meteen rib uit je lijf te trekken en eet je geweldig goed.

In de Top 10 vind je voornamelijk restaurants in Azië met als absolute nummer 1 Lia Fan (*) in Singapore waar je al voor € 2,- iets geweldig lekkers kan eten.

Maar iets dichterbij, in Spanje bijvoorbeeld, bij L’Antic Moli (*) in El Castell (vlakbij Altea), eet je een vastgesteld lunchmenu al vanaf ongeveer € 15,-.

Liever ook weinig reiskosten maken? In Nederland kan je terecht bij Sinne (*) in Amsterdam, dat binnenkomt op 39 in de Top 50 goedkoopste restaurants met een Michelinster. Een lunchmenu kost daar ongeveer € 50,-.

In Winsterswijk eet je bij de Strandlodge (*) een lunchmenu voor € 30,-, wat ze een plekje oplevert in de Top 30. Voor een diner op Michelinsterniveau, is drie tientjes  toch goed te doen. En je zit er ook nog eens fantastisch. Op naar Winterswijk!

Bron: Traveloka.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.