Nu bestellen, voor de kerst in huis!

'Wat je van ver haalt, is lekker,' zo luidt het spreekwoord. En nu zou je vermoedelijk niets liever willen dan zelf weer eens lekker rondneuzen in een delicatessenwinkel over de grens, maar met de huidige coronaregels wordt dat toch lastig.

De oplossing? Lekker cadeautjes online bestellen om rond de feestdagen iets bijzonders in huis te hebben of te kunnen geven aan iemand 'die alles al heeft', maar best van snoepen houdt.

Marrons glacés

Het is een heerlijke retrotraktatie met een hoog Cissy van Marxvelt-gehalte: gesuikerde kastanjes. In de Ardêche maakt Ets Clément Faugier ze al sinds 1882, naast nog andere Franse kastanjeproducten om mee te koken en te bakken.

Article continues after the ad

Ze worden verpakt in snoeperige doosjes en je kunt bij het bestellen precies zien hoe lang ze houdbaar zijn. Laat je niet afschrikken door de wat simpele site, de Faugier-kastanjes zijn verrukkelijk. 

Ets Clément Faugier

Smullen uit Salzburg

In de Austrian Supermarket vind je elke vorm van Mozartkogels en Sissibonbons in blikjes en cadeautjes met de  componist of keizerin erop, maar ook hartige en amandelspecialiteiten en Wiener Törtchen-snoepjes.

Austrian Supermarket

Cottage core koekjes

Manufactum is het moederschip van cottage core liefhebbers met een zwak voor door monniken gemaakte Bretonse pralinés, trommeltjes met koekjes waarvan het recept uit 1782 stamt en chique ouderwetse snoeperijen voor het betere 'toen was geluk nog heel gewoon'.  

We tippen de Dulce Lactis van Tsjechische trappisten van Nový Dvůr als cadeautje voor de Máxima in je leven en de Bretonse karamel met zeezout van La Maison d'Armorine.

Manufactum 

La Maison de la Violette

Viooltjeslikeur, viooltjesthee, viooltjesmosterd – prachtig paarse delicatessen vind je bij La Maison de la Violette.

We tippen de gesuikerde viooltjes als finishing touch van je decembertaarten, desserts en afternoon teas.

La Maison de la Violette

Groeten uit Sandringham

Ook koningin Elizabeth houdt er een webwinkel op na, met een keur aan royal blikjes en traditionele koekjes en chocolaatjes in de Food Hall.

We tippen de Christmas Pudding, een recept van haar eigen chefkok zoals ie hem elke kerst serveert op Sandringham, uitgevoerd in een minipuddinkje. Daar kom je een eind mee, want dit is een nogal euh, rijk dessert. Het is een bestseller en op = op, dus mocht je belangstelling hebben, sla tijdig toe! 

Royal Collection Shop

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in