Après-ski, mondain sinds 1968
Après-ski, mondain sinds 1968

Warme wijn mag natuurlijk altijd, maar probeer ook eens van deze mixjes! 

Na een dag in de sneeuw gaat een warm drankje er wel in, maar wat bestel je nu eens om een beetje fashionable de après-ski in te gaan? Nouveau zocht het voor je uit: dit zijn de gloeiende Alpenhits van nu, om het happy hour in stijl mee te beginnen.

Irish Coffee

Article continues after the ad

Terug van bijna helemaal weggeweest: koffie, Ierse whisky, suiker en slagroom. Nostalgisch, past helemaal in de Eighties Revival en is nog even lekker als toen.

Peppermint schnapps met chocolade

Het lijkt een beetje op After Eight, maar dan vloeibaar met een scheut alcohol erin. Oók een beetje Eighties Revival waar je op de wintersport een uitstekende beurt mee maakt.

Noche Sagrada

© Champlain Orchards

Een nieuwkomer onder de hot cocktails: warme met mierikswortel op smaak gebrachte mezcal, zwarte bessenlikeur, krupnik likeur, honingsiroop, appelcider en gemberbier. Heel spicy en buitengewoon sterk. En we hebben geen idee wat het gipskruid erin doet...

De Bombardino  

Mateloos populair aan de Italiaanse kant van de Alpen: denk aan warme advocaatdrank met slagroom en kaneel.

Parampampoli

Après-ski voor gevorderden, ontstaan in de jaren zestig: een mengsel van koffie, grappa, wijn en honing dat vervolgens geflambeerd wordt. Don't try this at home.

Foto's (c) iStock, Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in