Je maakt 'm zo, zonder oven.

In de Verenigde Staten is het vandaag Independence Day, waarop de onafhankelijkheid van de Britten wordt gevierd. Het is samen met Thanksgiving de belangrijkste feestdag op de Amerikaanse kalender, al is het de vraag hoe het dit jaar wordt gevierd, nu de coronabesmettingen er zo toenemen.

De 4th of July is van oudsher een dag waarop veel wordt gebarbecued: vlees, koolsla, aardappelsalade, gegrilde mais en watermeloen zijn klassiekers op het Independence menu, net als deze Key Lime taart. Hij is machtig, maar tegelijk ook koel en verfrissend. Je hebt er geen oven voor nodig en hij smaakt ook verrukkelijk op een Nederlandse zomerdag. Dit is het recept:

Key Lime Cream Pie

Article continues after the ad
  1. Verkruimel circa een half pak koekjes (digestives of bastognekoeken zijn erg lekker als bodem) met 100 g boter in de keukenmachine. Heb je die niet, doe de koekjes  dan in een plastic zak, rol ze met een fles tot kruim, meng het kruim met 100 gram boter in een pannetje  voor je het in een ingevette schaal of vorm drukt. Zet 'm in de koelkast om goed op te harden.
  2. Mix in een kom 1 liter slagroom stijf, voeg 70 gram poedersuiker en tl kokosextract, stijf.
  3. Meng in een andere kom 250 gram roomkaas of monchou en 400 ml gezoete gecondenseerde melk en 125 ml limoensap glad.
  4. Schep met de hand zo'n 500 g van het roommengsel door het roomkaasmengsel, probeer het zo luchtig mogelijk te houden. Schep het in de vorm, verdeel de rest van de slagroom erover en laat minimaal vier uur opstijven in de koelkast. Garneren met limoenrasp en kokos. Uitbuiken naar behoefte.

 

(c) recept  Taste of Home 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in