Een strakkere buik zonder al die vervelende oefeningen in de sportschool. Wie wil dat nou niet? Deze drie tips zorgen al snel voor resultaat.

Met dank aan de Britse Harper's Bazaar.

1. Geen kauwgom
Ja, je leest het goed. Het eten van een stukje kauwgum kan er al voor zorgen dat je buik iets meer opgeblazen is dan normaal. Hoe dat komt? Als je kauwt, slik je veel lucht in. En dat zorgt ervoor dat je buik iets 'dikker' is. Neem liever een pepermuntje voor een frisse adem.

Article continues after the ad

2. Drinken, drinken en nog eens drinken
Je hoort het waarschijnlijk overal: drink is enorm belangrijk. Als je te weinig drinkt, gaat je lichaam extra vocht opslaan. Dat kan er zelfs voor zorgen dat je een paar liter meedraagt. Je bent dus een beetje 'opgeblazen' daardoor. Zorg er daarom voor dat je minstens anderhalve liter water (of thee) drinkt.

3. Extra vitaminen
Naast gezond eten raadt C.W. Randolph, auteur van From Belly Fat to Belly Flat, aan om supplementen te slikken. En wel de volgende: calcium D-glucarate (1000 milligram) en B-complex. Wat het doet? Randolph: "Oestrogeen zorgt ervoor dat het lichaam vet vasthoudt rond de taille. Beide supplementen verminderen het aantal oestrogeen in je lichaam, wat voor een smallere taille zorgt."

Bron: Harper's Bazaar UK
Beeld: iStock