Zó kom je de komende weken wel door!

Netflix helemaal uit? En ook even klaar met kaarten en schaken? Dan is het tijd voor een leuk nieuw bordspel om eens een uurtje mee stuk te slaan. Nouveau selecteerde uit het aanbod drie aanraders voor de lockdown en later!

Article continues after the ad

Nova Luna

Nova Luna (1-4 spelers, vanaf 8 jaar) is een tikje abstract, maar wel fraai tegellegspel van Uwe Rosenberg en Corné van Moorsel. Uwe Rosenberg is bekend van andere succesvolle bordspellen, zoals onder andere Agricola, Caverna en Patchwork.

Nova Luna is genomineerd voor de Duitse spellenprijs Spiel des Jahres 2020. Het gaat niet om de meeste punten verzamelen, maar om als eerste je fiches kwijt te raken. Het is vooral een puzzelspel voor mensen die houden van een beetje strategisch denken.

Ticket to Ride Amsterdam

Ticket to Ride Amsterdam (2-4 spelers, vanaf 8 jaar) is een variant van de bekende Ticket to Ride-spellen, waarmee je de hele wereld over kunt reizen. Het principe is simpel: met behulp van treinkaartjes leggen spelers routes tussen twee plaatsen. Degene met de meeste missies en routes wint.

In deze versie zijn het echter geen treinsporen, maar handelsroutes in het oude Amsterdam die je moet leggen. Zo reis je van de Dam via het Begijnhof naar de Munttoren en de Blauwbrug. Sommige routes leveren extra punten op in de vorm van handelsbonuskaarten. Spelers kunnen het elkaar moeilijk maken door belangrijke sporen van elkaar in te pikken. Het vraagt om strategisch denken en het speelt lekker snel, voor als je geen uren aan tafel wilt zitten.

The Crew

Winnaar Speelgoed van het jaar 2020 in de categorie 18+ is The Crew (3-5 spelers), een kaartspel waarbij de spelers moeten samenwerken om in 50 missies, van makkelijk tot moeilijk, het heelal te doorkruisen. Net als bij spelletjes als hartenjagen of toepen gaat het om de slagen, waarbij missies in de handleiding vertellen op welke wijze die moeten worden verdeeld.

Zo kan een speler specifiek de opdracht krijgen om de kaart met de blauwe vijf binnen te halen. De andere spelers moeten hem daarbij helpen, maar ze kunnen maar beperkt communiceren. Je moet even door die handleiding heen, maar dan is het een vlot en uitdagend spel.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in