No 10 – who knew?!

Volgens sommige mensen zou februari zonder Valentijnsdag gewoon een tweede januari zijn, maar daar zijn we het niet mee eens – deze nieuwe maand heeft véél om naar uit te kijken:

 1. Koud, helder winterweer!
 2. De kop is eraf qua 2021: we zijn er nog, we weten meer dan een jaar geleden en over 48 dagen is het officieel lente.
 3. Sneeuwklokjes. Maar ook: krokussen, druifjes en narcissen – er piept van alles uit de grond.
 4. Meer daglicht: op 21 december was het licht tussen 08:20 en 17:27. Inmiddels is het tussen 08:47 en 16:30 licht. Dat is bijna anderhalf uur langer!
 5. Je kunt weer een wijntje drinken zonder dat anderen superieur over Dry January beginnen.
 6. Op 4 februari komt het nieuwe album van Jane Birkin uit: 'Oh! Pardon tu dormais'. Stokbroodje met fromage erbij, niets meer aan doen. 
 7. Vogels hebben honger. Leg pitten en zaden in een vogelhuisje en voor je het weet is je tuin Klein Avifauna vol gekwetter en gezellige drukte.
 8. Er liggen al paaseitjes in de winkel. En je moet natuurlijk álles variaties proeven om tot een weloverwogen oordeel te komen. 
 9. Was je start van 2020 niet geweldig? Er is geen enkele reden waarom je op 12 februari geen Chinees Nieuwjaar zou kunnen vieren #nieuwekansen
 10. 5 februari is World Nutella Day. Meer aanmoediging hebben we niet nodig om aan de gang te gaan met pannenkoeken, brownies, bananenbrood, koekjes en croissants.
 11. Valentijnsdag vraagt om creativiteit van Quarantaine Cupido's: je kunt een lekker etentje laten bezorgen, een nieuw bedspeeltje bestellen, jezelf trakteren op een mooie dekbedhoes. Of gewoon een uurtje uittrekken om nog eens herinneringen op te halen aan hoe het ook alweer begon tussen jullie #zwijmel.
 12. Single of niet in het bezit van een romantische partner? Hou van jezelf en doe iets liefs voor jou.
 13. 15 februari: de dag dat álle Valentijnsbonbons in de uitverkoop gaan. Yum!
 14. New York Fashion Week. Ook bekend als: leuke kleren die je wél kunt dragen.
 15. Als je nog op zoek bent naar een fijne winterjas, nooit zijn de kortingen hoger dan nu.
 16. Voor de verstokte Carnaval-liefhebber valt er op TikTok nog best iets te vieren en viraal te gaan.
 17. Al die vreugdeloze goede voornemens zijn allang vergeten, yay!
 18. Op 17 februari is het Random Acts of Kindness Day, ofwel zomaar iets aardigs voor iemand doen. Geeft een supergoed gevoel, dus je doet er ook jezelf een plezier mee: win-win!
 19. Als alles goed gaat, landt de Perseverance op 18 februari op Mars in de Jezero Krater. Alle afwisseling van coronanieuws is welkom, toch?
 20. Die gespleten vortex zou zomaar voor wat ijspret kunnen zorgen.
 21. Nieuw op Netflix: de hele Twilight Saga. Homeland (2011-2021) en Nadiya Bakes. Zij won ooit de Britse versie van Heel Holland Bakt, maakt verrukkelijke dingen en is een mens waar je vrolijk van wordt.
 22. Als kortste maand hoef je net wat minder lang met je salaris te doen.  
 23. Stoofpotjes, stamppotten, hartige pie – in maart dringt zich toch al het ik-moet-sla-eten-gevoel op, maar februari staat nog schaamteloos in het teken van comfort food. Girl's gotta eat to heat, tenslotte.
 24. Op 27 februari werd de eerste coronabesmetting in Nederland geconstateerd. Het is een trieste verjaardag, maar laten we ook trots zijn op het ongekende aanpassingsvermogen, de creativiteit en het uithoudingsvermogen dat de meerderheid van de Nederlanders toont. En dat het land al een jaar lang overeind houdt #kudos.
 25. IJs, weder, aanlevering en logistiek dienende zou het tempo van de vaccinaties eindelijk omhoog moeten gaan. Stel je toch eens voor, mogelijk Pasen met een paar dierbaren!  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Article continues after the ad