Ze heeft in de 25 jaar dat haar merk nu bestaat een stempel gedrukt op de lingeriewereld. Of eigenlijk deed Marlies Dekkers dat meteen al.

In 1993 begon ze. Haar eerste echte commercieel draagbare model was de spiderbeha. ‘In die tijd werd de string nog onder de toonbank verkocht’, lacht Marlies Dekkers (52), en hing haar lingerie nog ergens achter in de winkel. Het duurde even voor winkeliers haar uitgesproken en nu iconische lingerie in de etalage hingen. Inmiddels is ze te koop in 25 landen. Na een faillissement in 2013 maakte ze een succesvolle doorstart door een aantal winkels te sluiten en ook online te gaan verkopen.  


De spider bra.

Naakt
Marlies Dekkers is altijd een lingerieontwerper geweest met een boodschap. Haar missie: dare to dream, dare to grow, dare to be. Zo wil ze vrouwen helpen van zichzelf te houden. ‘Ik wil uitdragen dat een vrouw zich goed moet voelen bij haar spiegelbeeld. Als ontwerpster heb ik altijd willen meegeven dat je naakt op je allermooist bent.’ Om die reden stapte ze zelf ooit naakt de catwalk op. ‘Om mensen te zeggen dat ze zich moeten accepteren zoals ze zijn. Wees trots op je heupen of je grote borsten.’ Lingerie moet een vrouw in eerste plaats zelfvertrouwen geven, geen lustobject van haar maken.

Heel herkenbaar Marlies Dekkers.

Jeans, leer en… zilver
Voor de 25e verjaardag van haar merk heeft ze een zilveren beha ontworpen. Tja, waarom niet, ze houdt nu eenmaal van experimenteren. ‘Niemand maakte ooit een beha in jeans, tot ik het deed. Niemand maakte ooit een kwalitatieve beha van leer, tot ik het deed.’ Het geheim van een goede beha is volgens Dekkers toch vooral de juiste maat dragen. ‘Zo’n 70 tot 80 procent van de vrouwen draagt de verkeerde maat. Dan kan ik twee jaar werken aan het perfectioneren van een beha, maar dan doet het uiteindelijk niets.’ Zo droeg ze als jonkie de spiderbeha, maar kiest ze nu voor de Gloria of de Femme Fatale uit haar collectie. 'Realiseer je dat door de veranderingen van je lichaam niet elk model je meer past.'

Tijd voor een feestje met de zilveren beha!

Workshops
25 jaar and still going strong. Dekkers is nog lang niet klaar met haar missie. ‘Ik ga het komende jaar door vijftien landen toeren om workshops te geven; vrouwen een spiegel voor te houden, ze motiveren aan de slag te gaan met hun dromen en ze leren van zichzelf te houden.’ En ze blijft ontwerpen. ‘Ik heb nooit het gevoel dat ik m’n plafond heb bereikt. Ik blijf nieuwe dingen zien en ik blijf mezelf uitdagen.’

Bronnen: AD, Fashion United

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Amuses, champagne, een meergangen-diner een wijnarrangement… Een etentje bij een restaurant met één of meer Michelinsterren kán behoorlijk in de papieren lopen. Maar dat hoeft niet altijd. Bij deze restaurants hoeft het niet meteen rib uit je lijf te trekken en eet je geweldig goed.

In de Top 10 vind je voornamelijk restaurants in Azië met als absolute nummer 1 Lia Fan (*) in Singapore waar je al voor € 2,- iets geweldig lekkers kan eten.

Maar iets dichterbij, in Spanje bijvoorbeeld, bij L’Antic Moli (*) in El Castell (vlakbij Altea), eet je een vastgesteld lunchmenu al vanaf ongeveer € 15,-.

Liever ook weinig reiskosten maken? In Nederland kan je terecht bij Sinne (*) in Amsterdam, dat binnenkomt op 39 in de Top 50 goedkoopste restaurants met een Michelinster. Een lunchmenu kost daar ongeveer € 50,-.

In Winsterswijk eet je bij de Strandlodge (*) een lunchmenu voor € 30,-, wat ze een plekje oplevert in de Top 30. Voor een diner op Michelinsterniveau, is drie tientjes  toch goed te doen. En je zit er ook nog eens fantastisch. Op naar Winterswijk!

Bron: Traveloka.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.