Natuurlijk genieten we van het nu en van alle vrijheden die inmiddels de normaalste zaak van de wereld zijn. Heerlijk dat we alles kunnen dragen wat we willen (mits stijlvol) en onze levens inrichten op onze manier. Maar sommige gewoontes van vroeger missen we toch echt. Jij ook?

De vijftien zaken die wij het meeste missen op een rij. Herkenbaar? 

1. Handgeschreven (liefdes)brieven
Zo fijn - en wat vonden we het toen gewoon - dat mensen vroeger de moeite namen elkaar nog écht te schrijven. Verjaardagskaarten te sturen. Nu worden we overladen met whatsappjes en weliswaar lieve Facebook-felicitaties, maar er gaat niets boven 'ouderwetse' post. Wij blijven die kaarten overigens stug doorschrijven, want de blije reactie daarna is alles waard.  

2. Recept-kaarten
Nu 'googlen we even' een recept als je iets lekkers wilt gaan maken, maar weet je nog dat we jaren terug (zeg maar gerust: decennia terug) nog van die 'retro' recepten-bakken hadden? Heb je 'm nog? Koester die favoriete recepten van oma's, vriendinnen, moeders en natuurlijk van jezelf. 

3. Telefoonnummers onthouden
Dat konden we vroeger allemaal, we moesten wel. En wat was dat goed voor je geheugen! Sommige nummers kunnen we nog moeiteloos opdreunen. Maar nu, eerlijk is eerlijk, zijn we afhankelijk van het geheugen van onze 06. Zelfs als het gaat om het nummer van onze geliefde...  

4. Bescheidenheid
In deze tijd van 'alles kan en alles mag' en waarin assertiviteit een groot goed is, verlangen we nog wel eens terug naar de periode waarin gold: 'bescheidenheid siert de mens'. Het is namelijk nog steeds zo en het hoeft zeker niet te betekenen dat mensen over je heen walsen.  

5. Je mooi kleden
'Casual' is goed genoeg, zo vinden wij nuchtere Nederlanders doorgaans. Spijkerbroek en gympen aan en gaan, lekker makkelijk. Maar zo dachten we er vroeger - je weet wel: in de tijd van de zondagse kleding - niet over. Dames én heren zagen eruit om door een ringetje te halen. Anno nu is het zo simpel om gemakkelijke, stijlvolle kleding te dragen die nét wat meer voor je doet. De winkels hangen er vol mee. Tip: stap eens 'overdressed' de deur uit als je je wat minder happy voelt. Tien complimenten verder kan jouw dag niet meer stuk...

Lees ook: 15 Levenslessen van Coco Chanel die elke vrouw moet kennen (en naleven)

6. 'Meneer' en 'mevrouw' zeggen
Klinkt dat te stijf en te formeel? Dat kan ook zomaar komen omdat we het al een eeuwigheid ontwend zijn... 

7. Privacy
Geen commentaar. (Of toch wel: iets minder die iPhone op iedereen richten is een goed begin.)

8. Geprinte foto's
Even niet de digitale versie, maar gewoon de geprinte beelden van die geweldige dag. In een chic lijstje. Blijft ook altijd een mooi cadeau. 

Fitgirl mét curves: Marilyn Monroe

9. Rondingen
Gespierd en fit mag dan 'het nieuwe sexy' zijn - en oké, gezond leven vinden we zeker belangrijk - maar mogen die prachtige rondingen, die billen, heupen en borsten, weer terugkomen alsjeblieft? Marilyn Monroe en een sixpack... ondenkbaar (gelukkig).

10. Papieren adresboekjes
Vroeger had iedereen en een, nu slaan we alles op in onze mobiel. Die wel eens 'crasht' (of, nog erger: wordt gestolen - dat zul je met zo'n boekje niet snel meemaken) en weg zijn alle adressen en verjaardagen. Toch maar een adresboek kopen - en invullen - voor het geval dat? Heb je altijd een back-up. 

11. Een dagboek bijhouden
Het is wonderbaarlijk - en soms hilarisch - wat er vroeger allemaal zo belangrijk voor je was. En: je kwam nog eens tot nieuwe inzichten als je alles zwart op wit neerpende. Jazeker, wij pleiten voor een terugkeer van het dagboek! 

12. Tafelmanieren
Je vork en mes op de juiste manier vasthouden, niet smakken, ellebogen van tafel, niet praten met volle mond, nog wat overlaten voor de ander... ach, wat een heerlijkheid.

13. Hoeden dragen
Ooit behoorden hoeden tot de standaard outfit, nu zie je ze zelden bij mensen die niet tot een koningshuis behoren. Jammer, want hoeden zijn stijlvol en een uitkomst op dagen dat je een bad hair day hebt.

14. Een echt gesprek hebben
Terwijl je elkaar aankijkt. En niet om de minuut naar je telefoon gluurt.

15. De deur openhouden
Ja hoor, soms klapt de deur gewoon voor je neus dicht. Terwijl het voor degene vóór je nul moeite was geweest om even te wachten en 'm voor je open te houden. Maar nee, je was blijkbaar net twee seconden te laat. Dat was vroeger not done. En nu eigenlijk ook. 

Vroeger was alles beter? Welnee, maar hier mogen we best met een beetje weemoed aan terugdenken, toch?  

Bron beeld: iStockphoto, e.a.
 

25 september zijn de meeste Nederlanders jarig. Wel zo’n 50.000 mensen. Bijzonder toch? Ken jij ook iemand die morgen jarig is? Wij hebben de perfecte cadeau-suggestie. Het is misschien een goed idee die jarige te attenderen op ‘kadoneren’. Oftewel; een kadoneerlijstje te maken.

Via kadoneren.nl kan je als jarige een donatie vragen voor kankeronderzoek. Je maakt heel gemakkelijk je eigen kadoneerpagina en die link deel je simpelweg met je familie, vrienden en volgers. Zij kunnen dan een donatie doen.

Goed doel

Dus dit jaar hoef je je hoofd niet te breken over wat je wilt hebben, omdat je alles toch al hebt en je hoeft ook niet bang te zijn dat je opgezadeld wordt met een vaas die je niet mooi vindt of een shawl waarvan je bij het uitpakken al weet dat je ‘m nóóóóóit gaat dragen.

In plaats daarvan steun je mensen die alles te verliezen hebben. Want laten we eerlijk zijn, voor kankerpatiënten is het minder vanzelfsprekend dat ze hun verjaardag kunnen vieren. Daar komt bij dat het een nobel gebaar is en je je voorraad karmapunten weer aanvult. Heel win-win!

Dus ben je binnenkort jarig of ken  je iemand die dat is: Ga naar kadoneren.nl en maak je eigen pagina aan.

We wensen je alvast een fijne verjaardag!

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Dit jaarlijkse Amerikaanse televisiefestijn was weer een ode aan ageless vrouwen met veel veertigplussers op de rode loper. En stralen deden ze… En winnen trouwens ook! Hier zie je de mooiste jurken, beste reactie, quote van de avonden hét moment waar iedereen het nu nog over heeft.

De quote van Thandie Newton (45)

Thandie is half Zimbabwaans en half Engels. Je kent haar misschien nog als het liefje van Tom Cruise in Mission Impossible III en ze had ook een rol naast Will Smith in The Persuit of Happyness.

Deze moeder van drie (!) kreeg een Emmy voor haar rol in Westworld als Best Supporting Actress. Ze straalde in haar creatie van Brandon Maxwell en had dé uitspraak van de avond: “I don’t even believe in God, but I’m going to thank her tonight.”

De jurk van Penélope Cruz (44)

Va Va Voom! Genomineerde Penélope Cruz stal de show in deze prachtige Chanel. Ze werd genomineerd voor haar rol van Donatella Versace in The Assassination of Gianni Versace.

De serie won wel de Emmy voor Best outstanding limited series, maar de inividuele award ging aan Cruz' voorbij. 

De reactie van Regina King (47)

Zo mooi! Één van de hoofdprijzen; die voor beste leading actrice in een limited serie, ging naar Regina King voor haar rol in het prachtige Seven Seconds. Naast Sandra Bullock speelde zij de norse agente in Miss Congeniality 2, daar ken je haar misschien nog van.

Bij de Emmy’s straalde ze in haar jurk van Christian Sitiano en haar reactie op het moment dat ze hoort dat ze gewonnen heeft, is GOUD.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Stephanie Lipscomb (@stephanielip1209) op

De jurk van Allison Janney (58!)

Nog een hoogtepuntje was de prachtige jurk van Oscarwinnares Allison Janney (58). Haar jurk van Prabal Gurung was een echte eyecatcher.

Hét moment van 2018

Maar Glenn Weiss zorgde voor het mooiste moment van de avond. Hij greep zijn acceptance speech voor best director aan voor de vraag der vragen:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nnamso Namzy (@namzydman) op

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in