Het EK biedt kansen voor als het je koud laat 🙃 ⚽ 🧡 !

Misschien ben je een voetbalfan en verheug je je al weken op het EK Voetbal dat vanavond begint. In dat geval: veel plezier! Maar boeit het je allemaal niet zo en deel je je leven met iemand die álle spelers kent en in zijn/haar dromen praat over 5-3-2 of toch maar 5-4-1 als opstelling, dan hebben we wat ideetjes voor je om de komende weken door te komen.

Article continues after the ad
 1. De musea zijn weer open en staan te trappelen om je te ontvangen. Wordt het Haute Bordure of toch Leon Keer?
 2. Aangezien het grootste deel van Nederland gebiologeerd naar een scherm kijkt, is het heerlijk rustig op straat: perfect voor een kalme wandeling.
 3. Wedden dat bioscopen met speciale Ladies' Nights komen? Lekker met een vriendin naar de film, inclusief arrangement.
 4. Hakt de drukte er na anderhalf jaar prikkelarm te hebben geleefd nogal in? Er is niets mis met een (scherm)retraite (ook als je mijnheer Snollebollekes even niet meer langs kunt zien stuiteren).
 5. In de sportschool en het zwembad zal het nu rustiger zijn, voor als je in een lekkere flow een circuitje wilt afwerken of baantjes wil zwemmen. Ook een golf clinic is nu vlot geboekt. 
 6. Ga met een dierbare uit eten in een gegarandeerd tv-scherm-vrij restaurant.
 7. De Wadden, de Zeeuwse Eilanden, het Drentse Siberië – hoe meer afgelegen het gebied is, hoe minder kans op een Frank Lammers-adept in een juichcape.
 8. Dankzij de versoepelingen kan er meer, zijn er nog nichten, neven, tantes, ooms en oma's die een bezoekje leuk zouden vinden?
 9. Voor een dagje op en neer naar België is geen negatieve PCR-test nodig en hoef je niet in quarantaine. Wordt het Antwerpen, Brussel, Luik of Brugge? Check voor alle zekerheid altijd even de Reiswijzer voor de meest actuele regels.
 10. Maak er een themadagje van, bijvoorbeeld naar een Japanse tuin (Clingendael is deze maand nog open), gevolgd door een Japanse thee- of badceremonie met sushi toe.
 11. Workshops mogen ook weer: samen met vriendinnen bonbons leren maken, bamboe bouwen, action painting of astrologie doorgronden en Memphis Depaay verdwijnt vanzelf naar de achtergrond.
 12. Doe iets waar de voetballiefhebber absoluut niet voor te porren is. Beklim de piramide van Austerlitz, loop het Pieterpad, hou een museummarathon, laaf je aan het Lalique Museum. Zo'n EK biedt echt kansen!  

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in