Alle gadgets en hulpjes verzamelen!

Over een paar dagen wordt het behoorlijk warm. Goed nieuws voor de zonaanbidders, maar lang niet iedereen staat te juichen bij temperaturen rond de dertig graden. Nouveau zocht wat handige hulpjes uit om het hoofd mee koel te kunnen houden, want er komen vast nog veel meer warme dagen aan.

Een cooling handdoek

Article continues after the ad

© Trendx

Een cooling handdoek is gemaakt van speciale microvezels. Je doopt 'm in koud water, wringt hem uit, schudt hem even los en legt hem daarna bijvoorbeeld om je nek. Daar geeft zo'n handdoek tot wel twee uur koelte af.

Waterfles met markering

© Be-Active

Omdat uitdroging altijd eerder begint dan je het merkt: een waterfles met markeringen, om in de gaten te houden of je toch wel genoeg H2O binnenkrijgt.

Een koelkussen

(c) Elegear 

Ze zijn er gevuld met gel, met kapok en met wonderlijke nieuwe kunstvezels, het is maar net wat je prettig vindt. Een uitstekende reputatie hebben de Duitse Elegear kussens, maar je kunt ook eens kijken op trefwoord Chillow. 

Hyper Chiller

© Maxi-Matic

HyperChiller, koelstaaf -  ze helpen je allemaal snel aan een lekker koud drankje. Staaf uit de vriezer in de fles en de wijn of het bier blijven lang koel dan je weerstand kunt bieden aan de drankjes. Variatie op een thema: de ColdBrew, voor ijskoffie of - thee. 

De Bed Fan

© Bed Fan

Voor wie zich geen airco op de slaapkamer kan veroorloven, maar wel gek wordt van plaknachten is er de Bed Fan. Dit is een ventilator die je aan het voeteneind va je bed plaatst. Je legt het laken over de blaasmond en de  ventilator blaast een heerlijk briesje over je lichaam heen. De lucht is niet koud, maar zal zweet snel laten verdampen, zodat je minder last hebt van klamheid.  Een grote, verlichte en draadloze afstandsbediening wordt meegeleverd om de ventilator eenvoudig zachter of harder te zetten. Hij kost zo'n 130 euro en je kunt 'm bestellen met een Europese stekker.

Een koeldeken

© AN Gewichtsdecke

Eerder las je al op Nouveau over de verzwaarde deken die bij rusteloze malers kan helpen om lekker te slapen. Daar is ook een zomerversie van: ook zwaar, maar gevuld met glazen knikkers.

Gelmasker

© NewPharma

Dikke ogen omdat je door de warmte veel vocht vasthoudt, kriebelogen door pollen, hoofdpijn door de warmte – het is verbluffend hoe goed het helpt om een simpel gelmasker in de koelkast te laten koelen en er vervolgens even mee te gaan liggen. Voor je ogen is een masker met gaten (ook bekend als een koelbril) het fijnst, maar als je toch even gaat rusten is de Sissel Hot Cold Pearl Facial Mask  (17 euro) het einde.  

Dijbeschermers

(c) Betty's Boops

Door transpiratie kunnen je dijen tegen elkaar plakken en gaan schuren en smetten. Een onderbroek met lange pijpjes tot ver op je dij lost dit probleem op, wat je ook kunt inzetten is Vevina of Smooval Huidcontact Spray tegen schuren: voelt niet vettig of glibberig, beschermt toch. Wil je een mini-rok aan, dan kun je terugvallen op Bandelettes, ook bekend als dijbanden. Dit zijn elastische brede banden die je om je bovenbenen draagt ter bescherming tegen het schuren. Je hebt ze met kant en zonder: de kanten zien er leuker uit, de bandalettes zonder kant zitten lekkerder. Ben je normaal gesproken al gevoelig voor etiketjes, touwtjes en elastiekjes, ga dan liever voor een van de smeersels of een Sloggi Basic Long: life's too short om onrustig rond te lopen. 

Draagbare aircooler

© AmazonNL

Deze handsfree ventilator (ook wel nekventilator genoemd) laad je op met een usb-kabel en hang je om je nek tijdens het sporten, onderweg of op kantoor.  Voordeel is dat ie alleen op je gezicht blaast, zodat je er geen stijve nek van krijgt.

Freezable glazen

(c) Host 

De glazen zijn gemaakt van slijtvaste acryl met daarin een thermische gel. Leg je ze in de vriezer, dan koelen ze heel snel af. Eenmaal eruit blijven ze een paar uur koud en houden ook je drankje lekker koel, zonder dat er ijsblokjes die het verwateren aan te pas hoeven te komen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in