Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

'Dat 'leuke' verjaardagscadeau kwetste me enorm'

Dat een verjaardagscadeau niet helemaal in de roos kan zijn, weten we allemaal. Maar echt gekwetst worden door hetgeen je krijgt, gaat nog een stapje verder. Deze lezeres weet er alles van. Sophie: "Vorige maand was ik jarig, 51 kaarsjes werden eruit geblazen. Mijn man en dochters waren al weken ...

'Dat 'leuke' verjaardagscadeau kwetste me enorm'

Dat een verjaardagscadeau niet helemaal in de roos kan zijn, weten we allemaal. Maar echt gekwetst worden door hetgeen je krijgt, gaat nog een stapje verder. Deze lezeres weet er alles van.

Sophie: "Vorige maand was ik jarig, 51 kaarsjes werden eruit geblazen. Mijn man en dochters waren al weken bezig met mijn verjaardag. Ik merkte dat aan kleine dingen, het gesprek viel stil als ik de kamer binnenkwam, te vaak werd er gevraagd wat ik wilde met mijn verjaardag en ik moest vrij nemen op De Dag."

Met vriendinnen naar New York
"Ik vond het allemaal heel erg overdreven. Vorig jaar was ik 50 geworden en dat had ik groots gevierd. Eigenlijk had ik het een week lang gevierd, het ene feestje na het andere. Met mijn gezin een weekend naar Berlijn, een gezellige avond thuis met mijn familie, een knalfeest in de tuin met vrienden en als afsluiting een shopweekend met mijn vriendinnen in New York. Dit jaar wilde ik het niet echt vieren, misschien een etentje met de familie maar meer niet."

Lees ook: 'De opdringerige verkoopster bitst dat ik ook geen achttien meer ben. En bedankt'

Tranen
"’s Ochtends op mijn verjaardag werd ik wakker en er waren felicitaties, meer niet. Het liep volgens plan, ze hadden zich gehouden aan mijn wens. Een rustige verjaardag - ik was me er niet van bewust dat, in mijn beleving, het ergste nog moest komen: na het heerlijke ontbijt op bed moest ik mee naar buiten om naar mijn cadeau te kijken. En wat stond daar in de tuin? Een elektrische fiets! Hoe kun je iemand krenken op zijn verjaardag? Ik voelde me meteen oud. Dit wilde ik echt niet. Een elektrische fiets was iets voor bejaarden. Ik mompelde nog net 'dank jullie wel', maar de tranen prikten in mijn ogen."

Zij waren wel enthousiast
"Ik wilde dit niet, ik wil jong zijn. Ik kreeg spontaan visioenen van 'op zondagmiddag met de bejaardensoos een fietstocht maken'. Ik merkte dat mijn man en mijn dochters heel enthousiast waren en het echt een mooi cadeau vonden. Nadat iedereen de deur uit was, kwamen als verrassing mijn vriendinnen op bezoek en bekeken mijn cadeau. De verhalen kwamen los, allemaal zeer positief, iedereen kende wel iemand met een elektrische fiets. Ik kon het niet voor me houden: ik vertelde hoe ik deze ochtend gereageerd had op het cadeau.
De fiets zou ik niet gaan gebruiken, het zou een mooie vulling worden in de garage. Mijn vriendinnen waren verbaasd, dit hadden ze niet van mij verwacht. Ik was toch altijd degene die overal voor openstond? Ik moest van hen 'voor straf' de fiets uitproberen."

Toegeven? Echt niet
"De eerste paar meters waren verschrikkelijk, ik had het idee dat iedereen naar me keek. Maar algauw kreeg ik er plezier in. Ik fietste, maar ook weer niet. Mijn voeten bewogen zonder inspanning en ik kwam vooruit. Ik voelde de wind in mijn haren en genoot van de buitenlucht. Toegeven wilde ik het niet, maar langzamerhand kwam het besef dat ik iets goed moest maken naar mijn gezin. Ik was heel erg ondankbaar geweest. Hoe moest ik dit goedmaken?
Nadat mijn vriendinnen al lang waren vertrokken, zat ik nog steeds met de vraag: hoe brei ik dit recht? Na lang zoeken op internet, had ik het gevonden. Ik boekte voor het hele gezin een fietsweekend en reserveerde meteen drie extra elektrische fietsen. Het werd een heerlijk weekend, genoten dat we hebben!

Ondertussen is dit een maand geleden en ik moet toegeven dat het allerlelijkste cadeau voor mijn verjaardag in deze korte tijd mijn allerbeste vriend is geworden. Ik raad het iedereen aan, en oud? Dat ben ik nog steeds niet. Je bent zo oud als je je voelt."