© Fontaine Uitgevers
© Fontaine Uitgevers

Goed nieuws voor wie minder of geen vlees wil eten.

Culinair schrijver Karin Luiten staat al jaren bekend als de vrouw die Nederland weer leert koken zonder pakjes en zakjes waar van alles inzit aan zout, suiker en smaakstoffen die je niet nodig hebt.

Haar kookverhalen zijn zonnig, haar recepten kloppen altijd en ze maakt echt koken op een of andere manier altijd verbluffend goed te doen. Wat in haar inmiddels rijke pakjes-en-zakjesloze oeuvre nog ontbrak, was een vegetarisch kookboek en dat is er nu: 101 makkelijke recepten zonder vlees voor elke dag, voor € 26.

Leuk aan dit boek is dat ze geen fan is van kant-en-klare vleesvervangers (‘Zwaar bewerkte industriële producten waar je dik van wordt’) en supercreatief is met echte ingrediënten, zoals rendangkroketjes van rode kool ('Ik ben een voorstanders van alles in kroketvorm gieten als het enigszins kan').

Article continues after the ad

Ook leuk: het hele hoofdstuk over smaak, voor wie wel eens vol goede wil wanhopig naar een berg groenten heeft gekeken en dacht: 'Hoe krijg ik dit lekker?'  

'Vega zónder pakjes en zakjes' mikt niet zozeer op de hardcore planteneter, maar meer op mensen die houden van koken en lekker eten. We tippen de Faking Eend, de eerder genoemde rendang van rode kool en de filodeegtaart met snijbiet.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in