Hoewel we het liefst 365 dagen per jaar op vakantie zouden gaan, laat de portemonnee dat in de meeste gevallen helaas niet toe. En dus moeten we keuzes maken: gaan we ver weg, of blijven we in de buurt, wordt het een ski- of zonvakantie, gaan we voor een citytrip of een relaxte strandvakantie? Maar heb je er ooit bij stilgestaan dat je sommige dingen best goed kunt combineren?

Lees ook
Vakantietip: verblijf op het waanzinnige landgoed van modefamilie Ferragamo

Article continues after the ad

The best of both worlds...
Wereldwijd zijn er namelijk heel wat prachtige steden te vinden die ook nog eens beschikken over een of meerdere mooie stranden. Met een bezoekje aan deze kleurrijke plaatsen sla je dus twee vliegen in één klap: geniet van een citytrip en strandvakantie tegelijk. Ter inspiratie zetten we zeven tips voor je op een rijtje:

1. Kaapstad, Zuid-Afrika
Bo-Kaap is een schilderachtig en zonder twijfel het meest kleurrijke deel van Kaapstad. Het barst er van de felgekleurde huisjes, die altijd nét geverfd lijken. Gek is dat niet: in de voornamelijk islamitische wijk is het traditie dat de bewoners na de periode van vasten tijdens de jaarlijkse Ramadan hun huizen opnieuw verven. De regenboog sfeer heerst er overal, zélfs op het heerlijke strand.

2. Positano, Italië
Het is misschien wel één van de meest fotogenieke plaatsen in Italië. Werkelijk ieder stukje van dit op een heuvel gebouwde stadje is schilderijwaardig, nét als het kiezelsteenstrand beneden. In de buurt zijn daarnaast diverse zandstranden te vinden en kun je op ontdekkingstocht in de vele grotten die het gebeid rijk is.

3. Dubrovnik, Kroatië
Ook in deze Kroatische stad kijk je je ogen uit. Het is er wonderschoon. Niet zo gek, dus, dat de plaats één van de belangrijkste sets is voor de makers van de hitserie Game of Thrones. Dat je in de unieke stad óók nog eens heerlijk op het strand kunt vertoeven, maakt Dubrovnik tot een must visit op je bucket list.

4. Cape May, New Jersey
Ook Cape May is een plaatje om te zien. Vergaap je aan de talloze huizen, hotels en inns in Victoriaanse stijl (die doen denken aan klassieke poppenhuizen) en kom tot rust op één van de verschillende blue beaches.

5. Melbourne, Australië
Deze giga stad down under biedt talloze shop-, eet- en feestgelegenheden, maar beschikt tevens over de fijnste stranden. Op Brighton Beach weet je niet welke kant je nou liever op kijkt; die van de azuurblauwe zee, of richting de vrolijk gekleurde strandhuisjes aan de andere kant. Als je hier niet happy van wordt...

6. Cabo San Lucas, Mexico
Deze zonnig gekleurde stad stikt van de resorts. Niet zo gek, want de sfeer is er fantastisch en de stranden zijn zalig. Toeristen komen er veelal om het bruisende nachtleven te combineren met de vele mogelijke wateractiviteiten. 

7. Collioure, Frankrijk
Deze Franse plaats ligt slechts op vijftien kilometer afstand van de Spaanse grens. De sfeer en cultuur zijn er dan ook een fijne mix van beide landen. De lieve, gekleurde huisjes en palmbomen langs het strand doen er nét even tropischer aan dan de gemiddelde Franse badplaats.

Bron: Town&CountyMag. Beeld: Hollandse Hoogte / Getty.