De zomervakantie komt steeds dichterbij en dus - voor wie nog niets geboekt heeft - worden door menigeen plannen gesmeed voor zalige trips en onvergetelijke reizen. Voor wie dol is op Italië en houdt van iets bijzonders zijn wij een ‘vrij aardige’ accommodatie tegengekomen…

Lees ook
Een nachtje slapen bij Richard Gere? Het kán gewoon

Uit de mode
Rosewood Castiglion del Bosco, gelegen in het prachtige Montalcino, Toscane, is misschien wel één van de mooiste Italiaanse resorts die we ooit gezien hebben. Een extra leuk feit: het is eigendom van de beroemde modefamilie Ferragamo, het luxemerk dat Salvator Ferragamo in 1927 oprichtte.

Luxer dan luxe
In 2003 kochten Massimo Ferragamo, voorzitter van Salvatore Ferragamo's divisie in de Verenigde Staten, en zijn vrouw Chiara Ferragamo het landgoed, waarop onder meer verschillende boerderijen stonden. Ze restaureerden en knapten alle panden volledig op en maakten het luxer dan luxe. Zo werden er een golfbaan en een infinity pool aangelegd en een spa gebouwd. Ook zijn er privé-wijngaarden en een eigen wijnmakerij aanwezig.

Article continues after the ad

Een Italiaanse droom
Komende zomer, in juni, heropend het resort - bestaande uit elf villa’s met privé-zwembaden en 23 beeldschone suites - haar deuren. Prijzig is het wel, maar dan heb je ook wat. Een kleine impressie van Rosewood Castiglion del Bosco:

Kijk hier voor meer informatie.