Parijs, Berlijn, Londen en Barcelona zijn populaire bestemmingen voor een stedentrip. Wil je dit jaar wat originelers? Ga dan naar Valencia, een stad met verborgen parels.

En die moeten ontdekt worden natuurlijk. Zo is er - naast het fijne schone stadsstrand - de wijk Ruzafa (Russafa in het Valenciaans), een plek die niet overgeslagen moet worden. De hippe hotspot staat bekend om zijn restaurants, trendy barretjes en kleurrijke mensen.

Daar moet je heen!
Maar je kunt er ook shoppen. Ga bijvoorbeeld voor vintage vondsten naar Kauf Vintage, een winkel vol fijne kleding. En wie even verder zoekt vindt ook Simple Tienda, een hebbedingenwinkel vol moois van Spaanse makelij. Denk aan authentiek speelgoed, spullen voor in de keuken en leren tassen. En voor wie van designerkleding houdt is Chapeau dé plek: je vindt hier merken als Gucci, Stella McCartney en Prada. 

Eten, eten en nog eens eten
Ruzafa is verder een waar paradijs voor foodies. Er zijn zoveel restaurants om uit te kiezen. Maar restaurant Ricard Camarena moet zeker genoemd worden. Het is er namelijk eentje met een Michelinster. En ook La Conservera - waar vis uit blik wordt opgediend - is een bezoekje waard. En voor de zoetekauwen onder ons: ga eens langs bij koffieshop Dulce de Leche.

Nachtleven
's Avonds komt Ruzafa pas echt tot leven. Er is een grote keuze aan bars en trendy bierhuizen met ambachtelijke bieren zoals Olhöps Craft Beer House. Dansen? La 3 is je plek tijdens het nachtelijk uur. Er knalt vanaf 01.00 uur een mix van eclectische en elektronische muziek uit de speakers. Kortom, Valencia is een stedentrip waard dus.