Het hippe Rotterdam heeft er een culinaire hotspot bijgekregen. Met koningskoppel Frank Huson en Maaike Groenewegen aan het roer, kan het splinternieuwe ‘Gym&Gin’ bijna niet anders dan zich ontpoppen tot wederom een nieuwe succesformule.

Met hun absolute bestsellers als softshell crab met tonijn en een sushi bowl met rauwe zalm, opende het meesterlijk duo deze prachtige nieuwe locatie, verstopt tussen de sportvelden, aan de voet van de Kralingse plas. Waarmee zij zichzelf opnieuw overtroffen.

Afscheid Huson
Na dertien jaar met de scepter te hebben gezwaaid in restaurant Huson in het chique Scheepvaartkwartier, dat inmiddels tien jaar op rij bekroond is met een Bib Gourmand van Michelin, kozen Frank en zijn vriendin Maaike voor een nieuwe uitdaging.

Kokosyoghurt en Japanse bouillon
Een culinaire plek waar verfijnd eten en een gezonde leefstijl met elkaar in evenwicht zijn. Een balans van heerlijk genieten en toch verantwoord bezig? Dat klinkt ons als muziek in de oren. Gym&Gin is open voor ontbijt (denk kokosyoghurt met granola of boekweit pannenkoekjes met banaan, avocado met ei en sappen uit de slowjuicer), lunch (met steak tartare en Japanse bouillon) en diner (risotto met truffel, steak van de Big Green Egg en homemade dimsum).

High tea? Nee, Unusual High Gin!
Maar tussendoor kan je er ook prima terecht voor hun subliem verzonnen alternatief op de traditionele High Tea bijvoorbeeld. De Unusal High Gin, waar ‘Asian meets West’, en een Hendrick’s Gin soepel samengaat met een aardappelkroketje, sushirijst met rauwe tonijn, sandwich gerookte zalm en Vietnamese rijstvelloempia met garnaal. Wat klinkt als een prima, gezond tussendoortje.

Jachtgroen betegelde muren
De gezellige lange bar met jachtgroen betegelde muren, de royale Perzische tapijten op de hardhouten vloeren en de heerlijke lange banken zorgen, samen met de strakke stalen glazen deuren en stoere kuipstoeltjes, voor een warme plek, waar je je graag voor een paar uur terug trekt uit de stadse hectiek. Een verdienste die Maaike zelf aan te rekenen is; zij ontwierp het volledige interieur.

Balans in genieten en gezondheid
En de naam zegt het al, Gym&Gin staat voor balans in gezondheid en genieten maar ook voor stijlvol en fijngevoelig vertoeven. Het absolute proberen waard!

Bron: Gym&Gin