Lijkt wonen in een 10 verdiepingen tellende villa, bovenop een heuvel je wel iets? ’s Werelds hoogste familiehuis staat in Prescott, Arizona, met adembenemend uitzicht over de heuvels en momenteel, voor een flink bedrag, te koop op de Amerikaanse woningmarkt. Het bijzondere huis wordt, heel toepasselijk gezien vorm en hoogte, ‘the Falcon nest’ genoemd, en is ongeveer 38 meter hoog. Een soort privéflat voor een heel gezin dus. Maar dan net een tikje meer.

Sukumar Pal
‘The Falcon Nest’ werd in 1994 door architect Sukumar Pal gebouwd met als belangrijkste pijlers: energiezuinig en rijk aan uitzichten (door middel van veel glazen muren en plafonds) over de prachtige heuvels die het gebouw omgeven.

Het huis van de toekomst
Naast drie ruime slaapkamers en vier badkamers beschikt deze waanzinnige villa (uiteraard) over een hydraulische lift en is er gekozen voor een uniek energiesysteem dat het huis tijdens de warme maanden koelt en in de winterse kou op een behagelijke temperatuur stookt. Op zeer energiezuinige wijze, iets waarvoor Pal al meerdere prijzen won. Met de bijnaam ‘Palsolaralhouse’ is dit object hét voorbeeld van uniek toegepaste zonne-energie technologieën, in combinatie met andere energie(arme) alternatieven. Waarmee dit wel eens het huis van de toekomst kan worden genoemd.

       Lees ook: Zo luxe woonde John F. Kennedy (en het appartement staat nu te koop)

Enorme glaspartijen
De tien verdiepingen bestaan uit verschillende hoogtes, waarvan er zes per lift bereikbaar zijn. De woonruimte van dit enorme object beslaat 6200 vierkante meter aan slaapkamers, badkamers, een aantal grote open leefruimtes met enorme glaspartijen, en een open keuken. Het zonneterras van 2000 m2 biedt uiteraard fabuleuze uitzichten. Voldoende ruimte, licht en luxe dus.

Mocht je interesse gewekt zijn en je nog wat spaargeld op de bank hebben staan: deze wel heel bijzondere prijswinnaar is te bezichtigen via Sothebys realty (www.sothebysrealty.com), onder de naam ‘Falcon Nest’. Een droomspot bovenop een heuvel,

Bron: Dailymail