Het tijdperk van zware koffers sjouwen, lag al mijlenver achter ons met de komst van handige zwenkwieltjes. Maar met de uitbreiding van luchthavens, waardoor we soms een halve marathon lopen van en tussen verschillende vluchten, zeulen we steeds langer rond met in de ene hand een laptoptas, in de andere ons handbagage koffertje en die mooie designertas om de schouders. Een irritatie waar een ontwerper van Travelmate Creators zich ook aan gestoord moet hebben.

Lees ook
Handig! Zó haal je alles uit je vakantiedagen én boek je het voordeligste ticket

Pakezel 2.0
Het merk komt daarom nu met een slanke en stijlvolle robotkoffer: de Indiegogo. Deze autonome koffer, die zowel op zijn kant als plat op de grond functioneert, navigeert volledig zelfstandig door menigten - obstakels ontwijkend - zodat zijn ‘baasje’ de handen vrijhoudt voor koffie, mobiele telefoon of andere aandacht vragende zaken. En wat zo handig is: alle overige handbagage kan rustig op zijn rug meerijden. De koffer als pakezel dus.

Hoe werkt het?
De robotkoffer volgt klakkeloos de locatie van je smartphone (die je dus uiteraard wel aan moet zetten en met je mee dient te dragen), met een maximumsnelheid van 10 km per uur, een sprintje bij een krappe transfertijd moet dus ook lukken. De koffer dient alleen binnen de radius van je telefoonsignaal te blijven om niet, bij contactverlies, per ongeluk te verdwalen in de reizigersdrukte.

De koffer als je eigen reis assistent
Travelmate zet met deze koffer de eerste stap richting een uitgebreider, nog verder te ontwikkelen concept. Het idee is om in de toekomst een koffer op de markt te brengen die niet alleen zoevend als een hondje naast je meerijdt, maar ook de taken van een volwaardige 'reisbutler' op zich kan nemen middels een ingebouwde spraakcomputer. Zo moet de sprekende robot straks op commando tickets kunnen boeken en bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde restaurants of winkels kunnen opsporen. En daarmee is de koffer niet alleen op luchthavens, maar ook daarbuiten van geweldig nut.

Laad jij de koffer even op, schat?
De Indiegogo is tot stand gekomen middels een crowdfunding-project (dus gefinancierd dankzij een groep kleine, particuliere investeerders) en is, voor wie niet langer kan wachten, nu alleen nog rechtstreeks verkrijgbaar via hun eigen site. De koffer kost globaal tussen de 360,- en 540, euro, afhankelijk van de grootte, en heeft een batterij die ongeveer vier uur meegaat, oplaadbaar via de ingebouwde USB-poort. Het bedrijf spreekt de vurige hoop uit de koffer deze zomer op grotere schaal uit te kunnen brengen.

Ingebouwde anti-diefstal chip
Bang dat je dure koffer toch stiekem aan de wandel gaat of door een onverlaat meegenomen wordt? Geen reden voor stress, de makers hebben een GPS-chip ingebouwd, waarmee de locatie van de koffer heel makkelijk te traceren is.

Een pratende koffer die onze tickets boekt? Klinkt ideaal. Wie weet volgt daarna de zichzelf-inpak-koffer of de koffer-met-ingebouwde-lunchroom. Wij kijken ernaar uit!

Bron: Townandcountry