De Londen Eye, de Big Ben, Westminister Abbey… Stuk voor stuk bezienswaardigheden die iedereen die ooit in Londen is geweest ongetwijfeld heeft bezocht. De Britse hoofdstad heeft echter zóveel meer te bieden: attracties die misschien minder bekend zijn, maar minstens net zo prachtig, leuk, indrukwekkend en bijzonder. Mocht je een tripje op de planning hebben staan: we verzamelden er vast vijf voor je.

Lees ook
Net als in de film: 7x droomlocaties uit filmklassiekers die je zélf kunt bezoeken

1. Dennis Severs' House
In dit zeer goed bewaard gebleven huis uit de achttiende eeuw kunnen bezoekers zien en ervaren hoe een familie van zijdewevers leefde en werkte over een periode van dik tweehonderd jaar. Alle bezienswaardigheden (in originele staat!), geuren en geluiden van het huis nemen je mee terug naar die tijd.
www.dennissevershouse.co.uk

2. Brixton Windmill
Vroeger barstte het in Londen - net als in veel Nederlandse plaatsen - van de windmolens. Door bouwontwikkeling en de industriële revolutie zijn deze echter bijna allemaal verdwenen. Brixton Windmill is één van de weinige molens die alle veranderingen 'overleefd' heeft en is een unieke bezienswaardigheid in het hartje van Londen.
www.brixtonwindmill.org

Article continues after the ad
 

Brixton

Een bericht gedeeld door Shoshana Bean (@shobean) op

3. Horniman Museum
Het Horniman Museum is een schitterende combinatie van museum, hemelse tuinen en een Victoriaans Conservatorium. Met voor ieder wat wils leuk voor het héle gezin. 
www.horniman.ac.uk

 

Tout en cristal ? . . . . #london #horniman #gardens #cristal #crystal #canopy #glass #trees #cloudy #uk #vsco #vscocam

Een bericht gedeeld door Morgane ✌️️ (@morganepommier) op

4. De Chinese pagode in Kew Gardens
In de Koninklijke Botanische Tuinen van Kew staat deze ruim vijftig meter hoge, tien verdiepingen tellende pagode, ontworpen door William Chambers in 1762. Het is een uitstekende kopie van een Chinese ta (pagode), ondanks het feit dat deze een even aantal verdiepingen heeft, in tegenstelling tot Chinese pagodes, die altijd een oneven aantal verdiepingen tellen. Naast de pagode is ook de rest van Kew Gardens zeker een bezoekje waard.
www.kew.org

5.  Dulwich Picture Gallery
Dulwich Picture Gallery is ’s werelds eerste openbare kunstgalerie en stamt uit 1811. Vandaag de dag is de galerie een culturele plek waar wisselende en toonaangevende tentoonstellingen worden gehouden, náást de permanente collectie van barokke meesterwerken. 
www.dulwichpicturegallery.org.uk