In het Caribisch gebied is er aan luxe geen gebrek. Wil je een butler voor je kamer aan het strand? Geen probleem. Wil je je luxe jacht aanmeren? Wordt geregeld. Wil je een privé eiland met bediening? Kies maar. Opties genoeg, al overtreffen deze 5 over-the-top luxe retreats alle verwachtingen. 

Lees ook:
7 x de kleurrijkste strandsteden waar je vandaag nog heen wilt

Of je nu de middelen hebt of alleen de aspiraties, in deze 5 luxe toevluchtsoorden in de Caribische zee wil eigenlijk iedereen verblijven. De tarieven zijn per nacht tijdens het hoogseizoen, dat begint vanaf midden november voor de meeste resorts. Wie nu boekt, maakt wellicht nog kans op een leuke vroegboekkorting...

Calivigny Island

Dit privé eiland wordt ook wel de 'onontdekte parel' van het Caribisch gebied genoemd. Gelegen op het kleine eiland Grenada, dat vlak onder Barbados ligt, kun je hier baden in weelde. Je krijgt 80 hectare aan grond en 6 stranden helemaal voor je zelf. Er zijn 3 luxe villa's met in totaal 10 suites, stuk voor stuk ingericht door Oscar de la Renta. Een privé eiland saai? Geen zorgen, Calivigny telt meerdere tennisbanen, zwembaden plus zwembars, een wijnbar en een buitenbioscoop. De jacht van 50 meter lang ligt klaar voor vertrek en is bij te boeken voor zo'n €200.000,00 per week. 
Prijs per nacht: €68.000,00

Parrot Cay

Op de Turks- en Caicoseilanden boven de Dominicaanse Republiek vind je twee villa's die samen The Sanctuary vormen op het kleine eilandje Parrot Cay. Deze villa's zijn eigendom van ontwerpster Donna Karan (DKNY) en helemaal ingericht volgens haar eigen persoonlijke stijl. De mooiste vondsten van haar reizen door Afrika en Azië zijn hier tentoongesteld en maken het verblijf nog exclusiever. De slaapkamers met 360 graden uitzicht over zee en het privé infinity pool dragen hier natuurlijk ook aan bij. 
Prijs per nacht: €26.000,00

Villa Rockstar

Modern, strak en groot genoeg voor al je vrienden en familie. Villa Rockstar op St. Barts in de Caribbean heeft een cirkelvormige badkamer met gouden tegels, vier suites met diepe baden, een butler, een Land Rover en een Mini Cooper in de garage, twee extra slaapkamers voor je bediening, een sportschool, zwembad, bar en het gehele terrein is hermetisch afgesloten met muren van 3 meter hoog. En niet alleen daarom is Villa Rockster geliefd bij de sterren, ook vanwege de inhouse opnamestudio blijft menig celebrity hier graag logeren. 
Prijs per nacht: €21.000,00

Falcon’s Nest Villa

Zoals de naam al doet vermoeden is Falcon's Nest een heus nest waar je je voor iedereen kunt verstoppen. Het 'nest' is een villa met 6 slaapkamers op een landgoed van zo'n 6 kilomter. Uiteraard met privé strand en klif met uitzicht op de Caribische zee. De chef kok, kamermeisjes en chauffeur staan continu tot je beschikking. Evenals de masseur en de personal trainer. Plonsen kan onder de waterval in het infinity pool en wil je écht privacy? Dan kun je een no fly zone aanvragen voor het luchtruim boven het eiland. 
Prijs per nacht: €12.000,00

Shogun

Tevens in de buurt van Barbados vind je het kleine eiland Mustique, waar de Shogun villa verstopt ligt. Deze villa combineert het beste van twee werelden: je bent omgeven door de tropische sferen van het Caribisch gebied, terwijl je je door de stijl van de inrichting in Japan waant. De villa, verdeeld over 5 kleinere suites aan de rand van een koi-vijver, telt vijf slaapkamers, een zwembad en een staff bestaande uit een chef, butler, kamermeisjes en een tuinman. Ook handig: het terrein is voorzien van een eigen golfbaan.
Prijs per week: €43.000,00

Bron: The New York Times, beeld: website verblijf