Glühwein, juwelen, workshops – er is van alles te doen.

Voor wie in de kerstvakantie een mooie dag in stijl wilt beleven, wordt de Hermitage Amsterdam – het Winterpaleis aan de Amstel – omgetoverd tot kerstparadijs.

Vanaf zaterdag 21 december tot en met zondag 5 januari worden er dagelijks activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden. Van creatieve familieateliers en concerten met onder meer het Koninklijk Concertgebouworkest...

Article continues after the ad

....tot creatieve workshops voor volwassenen en diverse lezingen.

Zo geeft juwelenhistoricus Martijn Akkerman – bekend van het programma Tussen Kunst en Kitsch – bijvoorbeeld een lezing op zaterdag 4 januari (om 14:00)...

Bloemenboeket van edelstenen St.-Petersburg, Jérémie Pauzié, 1740- 50. Goud, zilver, briljanten, edelstenen, glas, stof, 14 x 12,5 cm

...in het kader van de huidige tentoonstelling Juwelen!

Vijf tentoonstellingen in de Hermitage Amsterdam

De Hermitage Amsterdam bestaat tien jaar en dat wordt groots gevierd met de jubileumtentoonstelling Juwelen! Schitteren aan het Russische hof, met de fabelachtige juwelencollectie van de Romanovs en schatrijke Russische high society.

De talenten van de Hermitage voor Kinderen hebben zich laten inspireren door Juwelen! en exposeren met Zoete taferelen een verzameling pronkstukken: eigen creaties met unieke bloem- en diermotieven, gemaakt van luxe materialen.

Daarnaast biedt de Hermitage in het grote gebouw ook onderdak aan andere tentoonstellingen, zoals de langdurige opstelling Groepsportretten van de 17e eeuw...

...van het Amsterdam Museum.

Het Outsider Art Museum presenteert WOEST over de Outsider-kunstenaar Willem van Genk (1927–2005).

Installatiefoto Schamerkat, diverse werken, Hermitage Amsterdam, 2019. © Helen Verhoeven, Courtesy Galerie Stigter Van Doesburg. Foto: Gert Jan van Rooij.

En ABN AMRO Kunstprijswinnaar Helen Verhoeven exposeert onder de titel Schamerkat.

Genoeg te zien en te doen, dus. De kerstsfeer begint al bij binnenkomst, met een ruim vijf meter hoge kerstboom met honderden lampjes en talloze kerstballen.

In het café-restaurant wordt dagelijks een overheerlijke Chef’s Lunch geserveerd en zijn er winterse specialiteiten als glühwein. Kijk voor het volledige programma, prijzen en meer informatie op Winterfeest in de Hermitage.