Een ander belangeloos hulp bieden is niet alleen ontzettend fijn voor degene die je helpt, je zorgt er ook nog eens voor dat je zelf in topconditie blijft. 

Uit een onderzoek dat onlangs werd gepubliceerd blijkt dat mensen die vrijwilligerswerk doen, gezonder zijn dan mensen die dat niet doen.

Goed voor lijf en leden
40.000 Europeanen uit 29 landen werden onderzocht om te ontdekken wat het effect van vrijwilligerswerk is. Fysiek is het uitvoeren van vrijwilligerswerk een aanrader. Het beschermt je tegen functionele achteruitgang én tegen dementie op latere leeftijd.

Een boost voor je zelfvertrouwen
Niet alleen de algehele gezondheid is beter onder vrijwilligers, ook op psychologische factoren heeft het een positief effect. Het verstevigt je zelfvertrouwen, vergroot je sociale kring en maakt de band die je met andere mensen hebt sterker.

Lees ook: 'Een tennisbal (jazeker) en nog 7 tips tegen hardnekkig snurken'

Goede anti-stress methode
De onderzoekers ontdekten ook dat het helpen van anderen ervoor zorgt dat er een zorggerelateerde hormonen in je lichaam wordt aangemaakt. Wanneer iemand een ander verzorgt zijn dat de hormonen oxytocine en progesteron. Deze hormonen helpen je weerstand te bieden tegen stress en virussen.

Bron: nu.nl Foto: Hollandse Hoogte