Grootschalig sportschoolhouder David Lloyd is onlangs in Engeland begonnen aan een weekend pilot van een nieuwe vorm van ontspannen. De met enthousiasme ontvangen ‘work-out’ luistert naar de naam Napercise, wat zoveel betekent als ‘dutten’, en bestaat uit een 45 minuten durende slaap exercitie, op heerlijk comfortabele bedden. 

In een oefenstudio komt een groep proefouders samen om deze mogelijk nieuwe trend te testen.

Lees ook
4x zó krijg je de mooiste benen ooit

Uitgeputte ouders
De fitnessketen richt zich hiermee op de vermoeidheidsproblematiek van ouders, die in het dagelijks leven tientallen ballen omhoog proberen te houden en daarmee de lust en energie verliezen voor gewoon genieten en bewegen. De gedachte achter de slaapsessie is om een proefgroep Londenaren in een ontspannen omgeving terug te brengen naar een positieve stemming en de overvolle geest nieuw leven in te blazen. Medewerkers menen dat er zelfs calorieën worden verbrand in de sessie, met de stretchoefeningen bij aanvang en afloop. Tijdens de weekendsessies wordt rustige muziek gedraaid en de zaaltemperatuur omlaag gebracht.

Spannend, nieuw project
"Ons onderzoek wees uit dat 86 procent van alle ouders flink gebukt gaat onder oververmoeidheid, wat absoluut alarmerend is als je beseft hoe belangrijk goede nachtrust eigenlijk voor onze gezondheid is", aldus een woordvoerder van de keten. Als professioneel fitness bedrijf staat David Lloyd voor beweging en een vitale leefstijl. "We zijn altijd op zoek naar goede manieren om de dagelijkse gezondheidsproblemen in gezinnen te takelen. Met dit voor ogen gingen we van start met dit spannende, nieuwe project."

Enthousiaste proefpersonen
Meer dan 100 geïnteresseerden hebben zich gretig aangemeld voor de gratis weekendsessies (waarvoor thans geen plek meer beschikbaar is), zoals een medewerker van David Lloyd aangaf in gesprek met de Huffington Post. "Veel mensen reageerden met enorm enthousiasme op ons nieuwe idee. Ouders die er niet in slagen om thuis aan voldoende slaap en ontspanning te komen." Ze hopen dat ook de deelnemers die tijdens de training niet in slaap vallen, toch naar buiten zullen komen met een ontspannen geest in een uitgerust lichaam.

Critici vragen zich stilletjes af waarom mensen zullen betalen voor een 45 minuten durende slaapsessie als ze dat thuis ook voor niks kunnen doen. Maar daarvoor zijn het critici.

Komt de work-out naar Nederland?
Mocht de proef succesvol ontvangen worden, dan overweegt het bedrijf de 'dut-cursus' wereldwijd te implementeren. Dus wie weet 'liggen' we straks wekelijks onze spanning eruit, in plaats van zwetend in de halters of rennend op de rollerband.

Bron: Huffington Post