Wist je dat zeker 10% van alle Nederlanders een chronisch slaapprobleem heeft? Voordat je ’s nachts voor de zesde keer Facebook opent: probeer deze interactieve slaap-app eens, SleepCare. De app is ontwikkeld door drie Nederlandse universiteiten en lijkt het probleem op te kunnen lossen.

Slaapcoach
De app is ontwikkeld door de TU Delft, Universiteit Utrecht en de Universiteit van Amsterdam en heeft als doel mensen een beter slaapritme aan te leren. Naast het bijhouden van het slaappatroon, gingen gebruikers ook aan de slag met ontspanningsoefeningen en met het bijhouden van een slaapdagboek.

Effectiever dan slaapmedicatie
Bij alle 151 mensen die meededen aan het onderzoek lijkt de slapeloosheid direct af te nemen en na drie maanden is dit effect nog steeds zichtbaar. Volgens de onderzoekers is slapeloosheid over het algemeen goed te behandelen en is een juiste training cruciaal en zeker op lange termijn effectiever dan slaapmedicatie.  

Nog paar slapeloze nachten
De app is op dit moment alleen beschikbaar voor de onderzoeksgroep, maar de onderzoekers willen de app zo snel mogelijk bereikbaar maken voor heen Nederland.

Bron: Metro